Politie Gelderland-Zuid

Gaslek op parkeerterrein Tiel

Tiel, 14-10-2009 o Dinsdagmiddag werd even na 12 uur de meldkamer gebeld met het bericht dat er tijdens werkzaamheden aan een parkeerterrein bij het centrum van Tiel, een gasleiding was geraakt. Direct rook men in de omgeving de gaslucht. Politie zette uit voorzorg de omgeving af waarbij voor verkeer de Westluidensestraat, Koninginnestraat en Kloosterstraat tijdelijk niet toegankelijk waren.

Het parkeerterrein lag tussen de Huf van Burenstraat en de Koninginnestraat en er stonden veel autos op dat moment geparkeerd. Mensen waarvan de auto voor de herstelwerkzaamheden aan de gasleiding in de weg stond, konden deze onder begeleiding weghalen. De brandweer was op dat moment metingen aan het verrichten en energiemaatschappij Liander was gealarmeerd om het lek te detecteren en repareren.

Straal vergroot

Rond half twee werd ook de Nieuwe Tielseweg uit voorzorg afgezet. Dit was in verband met een overdruk die er af moest, waardoor de straal van mogelijke impact werd vergroot. Alle omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Een ontruiming bleek niet nodig en ook hebben er gedurende de twee uur geen woningen zonder gas gezeten. Rond twee uur was het gevaar geweken en werden afzettingen opgeheven. (13)

Laatst gewijzigd 14-10-2009 9:53 | © Regio Gelderland-Zuid |