Persberichten


Brancheplatform Energie 2009 explosief gegroeid

Publicatiedatum: 14-10-2009

De vijfde editie van de vakbeurs Energie, van 6 tot en met 8 oktober jl. in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch, werd zeer goed bezocht en kreeg een hoge waardering. Het succes van de explosief gegroeide beurs onderschrijft het toenemende belang en de bijbehorende belangstelling voor energiebesparende oplossingen.

Het aanbod was met 50% gegroeid ten opzichte van de editie 2008. In totaal exposeerden 329 bedrijven producten en diensten op het gebied van duurzame energie. Naast energieleveranciers en advies- en ingenieursbureaus konden bezoekers onder meer terecht bij aanbieders van energiezuinige verlichting, elektromotoren, duurzame opwekking zoals warmtepompen, zonne-energie en micro-WKK, isolatie, persluchttechniek, noodstroomapparatuur, klimaatinstallaties en bemetering.

Tevreden bezoekers
Niet alleen waren vele aanbieders nieuw op de beursvloer, ook liefst 75% van de 7.337 bezoekers waren hier voor de eerste keer. In de evaluatie beoordeelde 79% van de bezoekers het aanbod als 'goed' of 'uitstekend'. 67% toonde zich zeer tevreden over de kwaliteit van het aanbod. 87% van de bezoekers rapporteerde hun beursbezoek 'boven verwachting' te vinden. Het waarderingscijfer over de beurs als geheel kwam uit op 7,2; van het totale aantal waarderingen kwam 43% uit op het cijfer 8 of hoger. 67% van de bezoekers heeft de intentie om de volgende editie van Energie in 2010 te bezoeken. Gevraagd naar de bezoekmotieven gaf 68% aan gericht op zoek te zijn naar nieuwe technologieën op het gebied van duurzame energie. 16% is geïnteresseerd in energiemanagement.

Beslis- en functieniveau
89% is eind- of medebeslisser of adviseur. 51% is directeur, hoofd technisch manager, projectleider, energiemanager of consultant. 17% is werkzaam bij een technisch ontwerp-, ingenieurs of een adviesbureau; 12% is afkomstig uit de industrie en 17% uit de installatiebranche.

Innovaties en activiteiten
Energie 2009 bood een breed podium voor innovaties. De FMN Energie Award en de Energie Innovatieprijs werden uitgereikt aan de meest in het oog vallende innovatieve oplossingen.
Daarnaast waren op en rond de beursvloer tal van activiteiten. Naast de diverse onderwerpgerelateerde paviljoens waren congressen, seminars en workshops georganiseerd. Het Energie Debat op donderdag 8 oktober was een groot succes.

Energie 2010
De volgende editie van Energie vindt plaats in oktober 2010. De beurs wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe en F&B specialisten in energie en milieu. Meer informatie: www.energievakbeurs.nl.

---


Noot voor de redactie,