NSOB en Berenschot starten topopleiding Strategische Communicatie

14/10/2009 10:34

Berenschot

Utrecht, 14 oktober 2009 - Communicatievraagstukken worden complexer en stellen daarmee leidinggevenden en communicatiestrategen voor steeds grotere uitdagingen. Daarom starten de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en Berenschot op 20 januari 2010 de topopleiding strategische communicatie. Dit opleidingstraject geeft gehoor aan de roep om op hoog niveau inzicht te krijgen in overheidscommunicatie.

Door te leren van voorlopers uit de communicatiediscipline en topmanagement vormen deelnemers een nieuwe visie op strategische communicatie. Aan het in de markt zetten van omvangrijke overheidsprojecten, de regie op de totale communicatiefunctie en de invloed van de (online) media op beleid en uitvoering wordt uitgebreid aandacht besteed. Lering trekken uit internationale voorbeelden maakt een belangrijk onderdeel uit van dit programma. Zo zal Alastair Campbell de deelnemers in Londen toespreken over zijn rol als topadviseur communicatie van Tony Blair gedurende 1997-2003, en vinden er in de Verenigde Staten ontmoetingen plaats met bloggers in Washington en wetenschappers aan Harvard University, Boston. Ook Jacques Wallage speelt als kerndocent een prominente rol in de opleiding.

De sterke en zwakke kanten van de communicatiefunctie bij de rijksoverheid werden onlangs nader belicht in een Berenschot onderzoek. In deze 'Bestandsopname' is de voortgang van de directies Communicatie van de dertien departementen op weg naar de 'ideale directie Communicatie' geanalyseerd. De topopleiding borduurt hierop voort.

De doelgroep van deze topopleiding strategische communicatie bezet strategische posities in beleid, uitvoering of communicatie bij de overheid of semi-overheid of zal dat in de toekomst doen. Door zijn veelzijdigheid en gerenommeerde kerndocenten biedt het programma een meerwaarde voor communicatieprofessionals én sleutelfunctionarissen die werken in een hectisch medialandschap en een veeleisende omgeving. Deelname verdiept de kennis over de voordelen van samenwerking tussen 'beleid' en 'communicatie', vergroot het (inter)nationale netwerk en stelt participanten in staat om effectiever te schakelen tussen lange termijn communicatiestrategie en korte termijn tactiek bij de uitvoering van beleid. De deadline voor aanmeldingen is 11 december. Een brochure met nadere informatie is te vinden op www.nsob.nl

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met ruim 500 medewerkers in de Benelux.