Politie Hollands Midden

Lisse/Hillegom - Portemonnees uit tassen gerold

Lisse-Hillegom, 14-10-2009 o Drie vrouwen zijn dinsdagmiddag 13 oktober slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Een vrouw werd gerold in een textielwinkel aan het Blokhuis in Lisse. Zij merkte de diefstal pas toen zij bij de kassa stond en zag dat haar handtas openstond.

In dezelfde straat in een warenhuis werd de portemonnee van een Lissese gestolen. Bij een andere winkel ontdekte de vrouw dat de portemonnee niet meer in haar tas zat. In Hillegom bij een warenhuis werd een Hillegomse slachtoffer. De vrouw voelde bij het kijken naar kleding hoe een vrouw steeds dichter tegen haar aan kwam staan. Toen de Hillegomse bij de kassa wilde afrekenen zag ze dat ze haar portemonnee niet meer had. Met elke bankpas was al drie keer geprobeerd geld van de rekening te halen. De bank heeft na de foute pincodes direct de passen geblokkeerd.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren dat je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Word je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.