Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 14-10-2009

Aanrijding

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser raakten op dinsdag 14 oktober beiden gewond.

Rond 20.25 uur reed een 36-jarige bromfietser uit Nieuwegein over de Rond het Fort, komende uit de richting van Herenstraat en gaande in de richting van de Plettenburgerbaan. Hem kwam een 28-jarige fietser uit Utrecht tegemoet. Door nog onbekende oorzaak kwamen zij in botsing met elkaar en kwamen ten val. Daarbij raakte de bromfietser buiten bewustzijn.

Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietser had mogelijk te veel gedronken. Ter bepaling daarvan is bij hem in het ziekenhuis bloed bij hem afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken) wordt al dan niet proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Trampassagier aangehouden

NIEUWEGEIN Een agent in burger hield op dinsdag 14 oktober een trampassagier aan voor belediging.

Rond 17.30 uur bevond een agent in burger zich in een tram van IJsselstein naar Nieuwegein. Hij zag dat een jongeman door een controleur van Connexxion werd bekeurd voor zwartrijden. De jongeman, een 18-jarige jongeman uit Rekken, kon zich daar kennelijk niet in vinden en schold de controleur uit. Daarop hield de agent de jongeman aan voor belediging. De controleur deed aangifte. Tegen de Rekkenaar is proces-verbaal voor belediging opgemaakt en hij kreeg een boete voor het zwartrijden.

Vermoedelijk gestolen

NIEUWEGEIN Een jongen werd op dinsdag 14 oktober aangehouden omdat hij op een kennelijk gestolen snorfiets reed.

Rond 15.20 uur kreeg de politie de melding dat bij de RDW aan de Hollandhaven een kennelijk gestolen snorfiets ter keuring werd aangeboden. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat het framenummer van de snorfiets was vervalst. De agenten namen de snorfiets in beslag en hielden de eigenaar, een 34-jarige man uit Nieuwegein, aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.