Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 14-10-2009

Straatroof

UTRECHT In de Leidseveertunnel vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 61-jarige uit Almere-stad liep omstreeks 16.05 uur in de Leidseveertunnel. Plotseling werd hij aangevallen door drie mannen. De mannen mishandelde het slachtoffer en namen de inhoud van zijn portemonnee mee. Na de beroving renden de verdachten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie op twee locaties een verkeerscontrole uitgevoerd.

Op de Muntkade en de Kroonstraat werden in totaal 91 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Van de 91 waren er 41 niet in orde. De politie schreef ruim 50 bekeuringen uit voor onder andere een te hoge constructie snelheid, het niet hebben van een rijbewijs, ondeugdelijke remmen en het maken van verkeersovertredingen.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Op de Muntkade heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Muntkade rond 17.05 uur een jongen op een fiets rijden. Het slot van de fiets was met een tierap vastgemaakt. De agenten vertrouwden het niet en besloten de jongen en zijn fiets te controleren. Via de meldkamer werd het framenummer gecontroleerd. Hieruit bleek dat de fiets in maart 2009 als gestolen gesignaleerd stond. De

16-jarige jongen uit Utrecht, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel verdachten vluchten

UTRECHT Op de Talmalaan vond dinsdagmorgen een aanrijding tussen twee autos plaats. De veroorzaker vluchtte samen met drie inzittenden weg.

Een 21-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede stond omstreeks 10.50 uur voor het rode verkeerslicht ter hoogte van de Talmalaan te wachten. Plotseling werd hij van achteren aangereden door een auto met vier inzittenden. Na de aanrijding springen de vier inzittenden uit de auto en renden weg. Ter plaatse heeft de politie de aanrijding opgenomen en onderzoek naar de verdachten verricht.

Hieruit bleek dat de auto vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De politie is op zoek naar getuige(n) die iets over de verdachten kunnen zeggen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900- 88 44.

Man rijdt in op verkeersregelaar

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij niet de aanwijzingen van een verkeersregelaar opvolgde en op de man inreed.

Rond 07.10 uur gaf een verkeersregelaar op de Satreweg een teken naar een bestuurder. De bestuurder negeerde de verkeersregelaar en wilde zelf bepalen waar hij met zijn voertuig naar toe wilde. De verkeersregelaar maakte nogmaals duidelijk aan de bestuurder waar hij naar toe moest rijden, echter de bestuurder gaf gas en reed recht op de verkeersregelaar af.

Deze moest snel wegspringen om te voorkomen dat hij aangereden werd. De 38-jarige bestuurder uit Zwijndrecht werd hierop door agenten aangehouden. De 24-jarige regelaar raakte niet gewond.