Politie Hollands Midden

Krimpen aan de lek - Aanhoudingen na aanbrengen graffiti

Krimpen aan de Lek, 14-10-2009 o De politie heeft zondagmiddag 20 september 2009 vier jongens uit Krimpen aan de Lek aangehouden die net daarvoor graffiti hadden gepleegd op een elektriciteitshuis nabij het voormalige voetbalveld van V.V. Dilettant.

Een getuige had gezien dat ze met spuitbussen verf de graffiti hadden geplaatst op de muren van het pand. Deze getuige belde de politie waarna de vier jongens konden worden aangehouden.

In het vervolgonderzoek dat in de weken daarna plaatsvond bleek dat ze al maanden bezig waren met graffiti. In totaal zijn er 20 aangiftes van vernieling opgelost. Hoeveel de schade bedraagt die de jongens veroorzaakt hebben is nog niet geheel bekend. Drie van de vier jongens variërend in de leeftijd van 13 en 14 jaar zijn naar bureau Halt doorverwezen. Een jongen zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden omdat hij al een keer eerder was aangehouden in verband met graffiti. De schade die de jongens veroorzaakt hebben zal via bureau Halt en Justitie bij hen of hun ouders verhaald worden.