Sanoma Uitgevers

Spectives.com

Ilse media lanceert Spectives.com

---

14.10.09

Ilse media lanceert Spectives.com, een site waar foto's en illustraties van online berichten overzichtelijk worden gepresenteerd. Spectives.com ontsluit op basis van beeld in plaats van tekst, waardoor het snel scannen en op de hoogte blijven voor bezoekers nog gemakkelijker wordt.

Eigen beeldcollecties
Met de nieuwe site Spectives.com kunnen bezoekers sites visueel volgen en zo op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Spectives.com brengt foto's en illustraties van online berichten bijeen in collecties. Iedereen kan zelf collecties maken.

Visuele instelling
Foto's en illustraties zijn tegenwoordig belangrijk bij weblogs en nieuwssites. In bijna elk bericht staat wel een plaatje, vaak onmisbaar voor het bericht. Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Spectives.com speelt hier handig op in.
Op de site zijn al veel collecties te vinden. Bijvoorbeeld één met roddelnieuws (spectives.com/gossip). Maar ook een collectie genaamd Watches (spectives.com/watches), waar berichten van horloge-weblogs worden verzameld.

Meer weten in minder tijd
"Het kost veel tijd om meerdere sites te volgen", zegt Rutger van Waveren, business developer bij ilse media en bedenker van Spectives.com. "Je kan RSS readers gebruiken, maar die zijn niet geschikt voor visuele onderwerpen, ze geven je alleen de titel van een bericht. Als je een autofanaat bent heb je niets aan titels, je wilt zien waar het over gaat."
De site is dan ook erg geschikt voor visuele onderwerpen als mode, sport, gadgets, fotografie of design. "Je kan in één keer het nieuws zien. Dat scheelt veel tijd", aldus Van Waveren. "Onze hersenen zijn visueel ingesteld, scannen van plaatjes is makkelijker dan scannen van tekst."

Persoonlijke behoefte

Van Waveren kwam op het idee voor de site vanuit een persoonlijke behoefte: "Ik wilde een dagelijks overzicht van alle nieuwe berichten op gadget sites. Ik wilde de nieuwste laptops, mobieltjes en elektronica zien. Hiervoor maakte ik een site bestaande uit één pagina met alleen maar plaatjes, afkomstig van meerdere weblogs. Dit idee groeide uit tot Spectives.com. Hier was ik al mee bezig voordat ik bij ilse media ging werken. Ilse media heeft mij de ruimte gegeven om de site verder te ontwikkelen en te lanceren."