Politie Groningen

Woensdag 14 oktober 2009

Provincie Groningen, 14-10-2009

Blijham: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Hoofdweg in Blijham een hennepkwekerij opgerold. In het pand werden ruim tachtig hennepplanten en zeventig stekjes aangetroffen. De hennep en de kweekapparatuur zijn in overleg met de officier van justitie in beslaggenomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij en of de stroom illegaal werd afgetapt. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Anonieme tips kunnen doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Groningen: bewoners krijgen ongewenst bezoek

Vier bewoners van een woning aan de Briljantstraat in Groningen kregen dinsdagnacht ongewenst bezoek. Drie personen wisten de woning binnen te komen en doorzochten het pand terwijl de bewoners sliepen. De ongenode gasten vertrokken zonder buit. Het is onbekend wat de reden van hun bezoek was. De politie onderzoekt de zaak.

Veendam: politie onderzoekt inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de E.E. Stolperlaan in Veendam. Terwijl de bewoonster sliep, wisten twee onbekende mannen de woning binnen te komen. Een buurtbewoner werd wakker van lawaai in de straat en belde de politie. Toen agenten bij de woning aankwamen, zagen zij de daders wegrennen. Onderzoek in de omgeving had helaas geen resultaat. De woning was doorzocht. Het is onbekend of uit de woning iets is meegenomen. Agenten troffen voor de woning een auto aan die vermoedelijk gebruikt is bij de inbraak. Deze auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Farmsum: navigatiesysteem uit auto gestolen

Onbekenden hebben dinsdagnacht een navigatiesysteem gestolen uit een auto. De auto stond geparkeerd aan de Molenstraat. De eigenaar deed aangifte. De politie adviseert om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Haren: koeien grazen in woonwijk

De politie kreeg dinsdagnacht een melding van loslopende koeien in een woonwijk in Haren. Aan de Lutsborgweg liepen 14 koeien. Agenten wisten de eigenaar te achterhalen. Samen met de eigenaar en zijn vrouw kregen zij de koeien weer in het weiland. De koeien waren ontsnapt doordat een hek weg was.

Delfzijl/Marum: rijden zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagnacht drie automobilisten bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Een 18-jarige automobilist uit Delfzijl werd op de Eemsweg in Delfzijl gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had de man nog een boete openstaan. Op de Hogelandsterweg in Delfzijl werd een 19-jarige automobiliste uit de gemeente Loppersum gecontroleerd. De vrouw reed enigszins onzeker. Agenten gaven een stopteken, maar hieraan gaf de vrouw pas na een paar straten gehoor. Zij gaf direct toe geen rijbewijs te hebben. De vrouw was gaan rijden, omdat de eigenaar van de auto onder invloed verkeerde. Op de Wilpsterweg in Marum is een 31-jarige automobilist uit Drachten bekeurd. Ook hij reed zonder rijbewijs.

Groningen: aanhouding voor huiselijk geweld

De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. De vrouw kreeg enkele klappen. Bovendien gooide de man met huisraad. Aanleiding was onenigheid over het verzorgen van de kinderen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: rijden onder invloed

Een 19-jarige bromfietser uit Zuidhorn moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man werd gecontroleerd bij een alcoholcontrole aan de Turfsingel in Groningen. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van 0,85 promille alcohol. Hierop is zijn bromfietsrijbewijs ingevorderd.

Uithuizen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 15-jarige fietsster uit Uithuizen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje reed over de Hoofdstraat in haar woonplaats. Uit tegengestelde richting kwam een 27-jarige automobilist uit Uithuizen. Vermoedelijk hebben beiden onvoldoende rechts gehouden, waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje is met pijn aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: bejaarde fietser beroofd

Een 76-jarige fietser uit Groningen is dinsdagavond beroofd. De man fietste over de Celebesstraat en werd plotseling geslagen. Hierdoor viel de man op straat. Drie mannen wilden geld van de fietser hebben. Toen ze dat niet kregen, werd de bejaarde man opnieuw geslagen. De drie mannen gingen er vervolgens met zijn fiets vandoor. De fietser liep een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het gaat om drie mannen met een donkere huidskleur. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 15 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ Ring Noord/West, Groningen, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 13 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

§ Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3474, aantal overtredingen: 619, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Op de N33 bij Delfzijl moest een 33-jarige automobilist uit Borkum zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 148 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Daarnaast is in Kropswolde, Hoogezand en Sappemeer gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal zijn 35 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Ook zijn vier bekeuringen gegeven voor niet handsfree bellen.