Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bezoek Rotterdams college aan deelgemeente

De wens van het dagelijks bestuur van de deelgemeente om bij de herstructurering van Jaffa de basisschool De Arentschool te verplaatsen en het Berkelplein als openbaar schoolplein in gebruik te nemen, wordt door het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders serieus bekeken. Op korte termijn worden afspraken gemaakt tussen dagelijks bestuurder Lucas de Boer en de betrokken wethouders. Dat was een van de resultaten van het werkbezoek van het Rotterdams college aan de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Het werkbezoek begon in de wijk De Esch, waar het college kennis maakte met het project Drinkwaterweg. Doel van dit project is de samenwerking tussen bewoners en betrokken organisaties waaronder politie, woningcorporatie Woonstad en het opbouwwerk verbeteren en gezamenlijk plannen maken om de jongerenoverlast op te lossen en plannen maken om de woonomgeving te verbeteren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de wethouders namen na de presentatie van het project door Alex van der Plas, hoofd van de wijkpolitie, ruim de tijd om met de leden van het bewonersplatform over tal van zaken in hun wijk te praten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt door Carole Hietbrink in de schort gehesen, terwijl de wethouders geanimeerd toekijken (Foto: www.500watt.nl).

Lucas de Boer op de basisschool De Kleine Wereld in gesprek met een van de leerlingen. Op de achtergrond is deelgemeentevoorzitter Gerard Schuilng in discussie met een van de leerlingen (Foto: Rob Kamminga).

Hippe huisman

In de basisschool De Kleine Wereld aan het Vredenoordplein presenteerde bewoonster Carole Hietbrink tal van projecten waarbij de school, het jongerenwerk, sportstimulering en Thuis op Straat betrokken zijn. Begin volgend jaar starten wij het project Groene Vingers om kleur en fleur rond het plein te brengen, aldus Carole Hietbrink, die namens het vrouwenproject burgemeester Aboutaleb een schort aanbood. Dat is om in te burgeren in Rotterdam tot hippe huisman, merkte Carole lachend op. Na de presentatie werden de bestuurders door de leerlingen uitgenodigd voor een speeddate. Aan de verschillende tafeltjes werd door leerlingen en bestuurders gesproken over tal van onderwerpen, zoals wonen, onderwijs, speelgelegenheid en jongerenactiviteiten.

De laatste locatie die werd bezocht was het Berkelplein in de wijk Jaffa. Woonstad en de deelgemeente hebben voor dit gebied een Masterplan opgesteld voor een grondige herstructurering. Dagelijks bestuurder Lucas de Boer vroeg het college aandacht voor de basisschool De Arentschool. Onze wens is dat de school verhuist naar het Berkelplein en dit plein een openbaar schoolplein wordt. De school is uit haar jasje gegroeid en moet toch uitgebreid worden. Dat kan dan meteen meegenomen worden met de uitvoering van de herstructurering van Jaffa, aldus Lucas de Boer. Burgemeester Ahmed Aboutaleb vroeg meteen de betrokken wethouders op korte termijn een afspraak te maken met de deelgemeente om serieus over dit plan te praten.