Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Nieuw camerasysteem bij ondernemers op de Oudedijk

Donderdag 8 oktober j.l. is in aanwezigheid van deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling, de ondernemersvereniging en het OBR, een nieuw camerasysteem geïnstalleerd bij firma Het Juweel aan de Oudedijk. In het kader van een Veilig Ondernemen project doen 25 ondernemers op de Oudedijk mee aan het project. Om de veiligheidsbeleving in de winkel te vergroten, worden er bij deze ondernemers de komende maand een camerasysteem in de winkel geplaatst.

Bij firma Het Juweel aan de Oudedijk is vorige week een nieuw camerasysteem geïnstalleerd (Foto: Karin Oppelland).

Het Veilig Ondernemen project maakt deel uit van het beheerconvenant Veilig Ondernemen die in 2007 is afgesloten tussen de ondernemers, de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR).

Doelstelling is de veiligheid in winkelstraten en bedrijventerreinen te vergroten. Bij voldoende draagvlak voor veiligheidsmaatregelen bij de ondernemers, kunnen maatregelen worden getroffen zoals het plaatsen van camerasystemen. Financiering vindt plaats doordat elke partner een derde deel bijdraagt in de kosten. Eind 2010 loopt het beheerconvenant af en zal geëvalueerd worden in hoeverre het afgesloten beheerconvenant heeft geleid tot een veilig winkelgebied.