Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-10-2009

POLITIE HOUDT WINKELDIEVEN AAN

DORDRECHT Een 19-jarige en een 18-jarige inwoonster van Alblasserdam zijn door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij een groot kledingbedrijf aan het Bagijnhof een aantal kledingstukken meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. Toen de twee dames door het beveiligingspersoneel werden aangehouden verzette zij zich behoorlijk. Gelukkig kon het tweetal later door de politie worden overgenomen. Op het bureau zijn zij ingesloten.

POLITIE HOUDT BRANDSTICHTER AAN

DORDRECHT Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politie aangehouden voor brandstichting in de leegstaande school aan de Maria Montessorilaan. De brandweer en de politie kregen de melding van een brand in de school dinsdagmiddag 13 oktober rond 15.00 uur. De brandweer kon de brand snel blussen maar ontdekte dat in het pand een man rondliep. De politie kon even later de 30-jarige man aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau.

13-JARIGE JONGEN BEKRAST VIJFTAL AUTOS

ZWIJNDRECHT Dinsdagmiddag 13 oktober zag een inwoner van de Plantageweg dat zijn auto werd bekrast door een voor hem onbekende jongen. Uiteindelijk kon hij de jongen aanhouden bij de bushalte en belde hij direct de politie. Die heeft de 13-jarige inwoner van Zwijndrecht aangehouden een meegenomen naar het bureau. In totaal zijn vijf autos bekrast. De ouders van de verdachte zijn in kennis gesteld.

MAN RIJDT PER ONGELUK TEGEN APOTHEEK AAN

ZWIJNDRECHT Een 89-jarige inwoner van Zwijndrecht is dinsdagmiddag 13 oktober rond 16.45 uur tegen de gevel van de apotheek aan het Oudeland aangereden. De man reed in zijn auto en trapte per ongeluk het gaspedaal in. Hierdoor kwam de auto tot stilstand tegen de apotheek. De man raakte bij de aanrijding lichtgewond. Met behulp van de toegesnelde brandweer kon de man uit de auto gehaald worden. Een ambtenaar van bouw- en woningtoezicht heeft een onderzoek ingesteld naar de schade die de apotheek heeft opgelopen bij de aanrijding. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis.

DRUGSVERDACHTEN AANGEHOUDEN

DISTRICT DORDRECHT/ZWIJNDRECHTSE WAARD - Bij drugscontroles op de A16 tussen Breda en Rotterdam zijn in de nacht van 13 op 14 oktober in totaal vijf mannen aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Het gaat om verdachten van 20, 22, 25, 35 en 59 jaar uit België, Duitsland en Frankrijk. De vijf zaten niet bij elkaar in één voertuig, maar reden in verschillende auto's en werden bij afzonderlijke controles van de weg gehaald. In totaal werd voor zo'n zes ons aan harddrugs aangetroffen en in beslaggenomen, waarvan 450 gram vermoedelijk heroïne en ruim 200 gram vermoedelijk cocaïne. Ook werden gebruikershoeveelheden hennep en hasj en een knuppel aangetroffen en in beslaggenomen. De verdachten werden ingesloten en verhoord. De controles werden uitgevoerd door het Joint Hit Team, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse, Franse en Belgische politie.