Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vuurwerkteam van start

Publicatiedatum: 14-10-2009 13:11:52

ELST- Het regionale vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is weer gestart. Het vuurwerkteam investeert de komende maanden op het terugdringen van ongevallen, schade en overlast door vuurwerk. Ook wil ze oneerlijke concurrentie tegengaan die wordt veroorzaakt door de handel in verboden consumentenvuurwerk.

Het vuurwerkteam is een samenwerkingsverband tussen de korpsen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid en werkt vanuit Elst. Het is onderdeel van het milieurechercheteam van de divisie Recherche. Het team doet onderzoek naar de illegale handel in (illegaal) vuurwerk. Daarbij wil de politie zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen. Hierdoor moet het onaantrekkelijk worden om illegaal en gevaarlijk vuurwerk op te slaan of te verhandelen.

Hulp gevraagd
De politie investeert daarom vanaf september in het opsporen van (de handel in) illegaal vuurwerk. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Heeft u informatie hierover? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---