Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen in onderzoek autobranden

Nijmegen, 14-10-2009 o In het onderzoek naar de autobranden die de afgelopen maanden plaatsvonden in de wijk Dukenburg heeft de politie woensdagmorgen twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 16-jarige jongen en 21-jarige man, beide afkomstig uit Nijmegen.

De afgelopen maanden werd stadsdeel Dukenburg opgeschrikt door een aantal autobranden. De politie startte met een uitgebreid onderzoek naar de dader(s). Eerder werd hiervoor al aandacht gevraagd via TV-Gelderland en later ook via Opsporing Verzocht.

De verdachte die eerder werd aangehouden in de Meijhorst voor brandstichting bleek na onderzoek verantwoordelijk te zijn voor een containerbrand in die wijk. Hij blijkt geen aandeel te hebben in de autobranden.

Mishandeling toezichthouder

De 21-jarige verdachte wordt daarnaast ook verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling van een toezichthouder die plaatsvond op maandag 20 juli in de wijk Meijhorst. Eerder werden daarvoor al drie aanhoudingen verricht.

Verdovende middelen

In het onderzoek naar de autobranden en de mishandeling van de toezichthouder kwamen ook feiten met betrekking tot handel in verdovende middelen aan het licht. Deze feiten vonden plaats in Nijmegen en omgeving. Ook hierover worden beide verdachten gehoord.

In de woningen van de verdachten is huiszoeking verricht. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. In deze onderzoeken verwacht de politie nog meer aanhoudingen te verrichten.

(10)

Laatst gewijzigd 14-10-2009 13:44 | © Regio Gelderland-Zuid |