Eurlings bezoekt Polen

Op uitnodiging van de Poolse minister van Transport Grabarczyk brengt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat op 14 en 15 oktober een bezoek aan Polen. Hij wordt hierbij vergezeld door de Taskforce EURO 2012 en een delegatie van zo'n zestig Nederlandse bedrijven. Deze delegatie organiseert twee seminars, over infrastructuur en duurzaam bouwen en over railvervoer.

Met dit bezoek wil de minister de relatie met deze grootste nieuwe lidstaat van de EU verstevigen. Ook brengt hij het aanwezige Nederlandse bedrijfsleven onder de aandacht van de Poolse markt als belangrijke handelspartner. Het bezoek staat in teken van bouw en instandhouding van infrastructuur en duurzaamheid. Op donderdag 15 oktober opent minister Eurlings samen met de Poolse minister Grabarczyk een seminar over infrastructuur en duurzaam bouwen. Onderwerp van gesprek tussen Nederlandse en Poolse bedrijven is onder meer de uitbreiding van infrastructuur ter voorbereiding op EURO 2012, het Europees Kampioenschap voetbal dat Polen samen met Oekraïne organiseert.

Minister Eurlings bezoekt eveneens een seminar over de spoorcorridor Rotterdam-Duitsland-Warschau. Afgelopen augustus is een onderzoek naar onder meer vervoerspotentie en knelpunten van deze corridor gestart. De resultaten van dit onderzoek en een actieplan worden eind dit jaar verwacht. In het voorjaar van 2010 organiseert minister Eurlings een conferentie over alle Europese spoorcorridors waarbij de Benelux betrokken is.

Noot voor redacties (