Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-10-2009

Drie aanhoudingen na zware mishandeling

BREDA: Na een zware mishandeling van drie fietsers in de binnenstad heeft de politie de afgelopen dagen drie mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Zevenbergen (20 en 23 jaar) en een 19-jarige Bredanaar.

De fietsers werden in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober mishandeld op het Kasteelplein. De slachtoffers werden zonder enige zichtbare aanleiding van hun fietsen gegooid en mishandeld. Een van de slachtoffers die op de grond lag, kreeg enkele trappen en vuistslagen op zijn hoofd en lichaam. Hij raakte zelfs even bewusteloos en hield een flinke bult op zijn hoofd aan de vechtpartij over.

De zaak kwam aan het rollen toen een agent de 20-jarige verdachte herkende toen die zondagmorgen op de Visserstraat liep. De agent had goed opgelet toen hij eerder camerabeelden had bekeken. Daarop was de openlijke geweldpleging goed te zien. In het daaropvolgende onderzoek konden de overige twee verdachten maandag en dinsdag gearresteerd worden. De 20-jarige Zevenbergenaar is dinsdag voorgeleid en in bewaring gesteld. De verdachte uit Breda wordt donderdag voorgeleid. De 23-jarige verdachte is na zijn arrestatie gehoord en kort daarna op medische gronden heengezonden; hij blijft verdachte.

Politie arresteert veelpleger na woninginbraak

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 41-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak aan de Moleneindstraat, samen met een andere man. Een getuige zag twee mannen de woning binnengaan en even later met twee laptoptassen weer vertrekken. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Gealarmeerde agenten konden de Nijmegenaar op de Takkebijster inrekenen; hij staat geregistreerd als veelpleger en werd daarom conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte.

Politie arresteert Bredase vrouwen voor vernieling auto

BREDA/OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmorgen twee vrouwen (22 en 42 jaar) uit Breda aangehouden wegens vernieling. Ze worden verdacht van het bekrassen van de auto van een 38-jarige Oosterhoutse. Zij is de vriendin van de ex-vriend van de 42-jarige vrouw. De vernieling gebeurde eind september bij de woning van het stel in Oosterhout-Zuid. Waarschijnlijk ligt een langer slepend conflict aan het incident ten grondslag. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Bijna vijftig bekeuringen bij verkeerscontroles in Breda

BREDA: Agenten van het team Zuid-West hebben dinsdag op twee locaties een verkeerscontrole gehouden. Op de Willem van Oranjelaan werden tussen 09.30 uur en 12.00 uur 25 bekeuringen uitgeschreven,
hoofdzakelijk voor het niet dragen van de autogordel. In de middag - van 15.00 tot 16.30 uur - werden, samen met agenten van de Noodhulp, weggebruikers op de Dr. Struyckenstraat aan een controle onderworpen. Daarbij werden vijf automobilisten voor diverse verkeersovertredingen bekeurd.

Bij een verkeerscontrole maandagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur op de kruising Claudius Prinsenlaan-Wilhelminasingel heeft de politie negentien bekeuringen uitgeschreven. Ter plaatse is vanwege
wegwerkzaamheden het voorsorteervak voor linksaf afgezet waardoor weggebruikers alleen rechtdoor of rechtsaf mogen. Dat levert de nodige gevaarlijke situaties op. De politie had signalen dat het verbod vaak overtreden werd, vandaar dat er gecontroleerd werd.

Agenten testen woningen in Boeimeer op inbraakrisico

BREDA: In de wijk Boeimeer heeft de politie dinsdagmiddag een
preventieactie gehouden die was gericht op het terugdringen van woninginbraken. Aan beide kanten van de Graaf Hendrik III-laan probeerden agenten binnen te komen in schuurtjes en woningen om zo de bewoners duidelijk te maken dat er net zo goed een dief binnen had kunnen staan. De actie duurde van 14.00 tot 16.00 uur. Diverse tuinen en schuurtjes - zelf met de sleutel op het slot - bleken eenvoudig toegankelijk; in enkele gevallen bleken woningen ook niet afgesloten. Eenmaal lukte het agenten tot aan de zolder door te lopen. Indien bewoners aanspreekbaar waren, werden zij op de risico's gewezen. In andere gevallen werden zogeheten voetjes neergelegd die symboliseren dat ook een inbreker zijn voetsporen had kunnen achterlaten.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-10-2009 14:05 | © Regio Midden en West Brabant |