AEGON
AEGON introduceert AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening

Vanaf vandaag biedt AEGON, met de introductie van AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening, het intermediair een compleet assortiment aan direct ingaande lijfrente-producten. Voor elke wens die de klant heeft ten aanzien van zijn aanvullende pensioen, heeft AEGON nu een geschikte bancaire of verzekeringsoplossing. De module "AEGON Lijfrente Stappenplan" helpt de klant een keuze te maken door inzicht te geven in de mogelijkheden aan de hand van een aantal vragen.

De AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening is geschikt voor klanten die beschikken over een expirerende lijfrenteverzekering of lijfrenterekening en een aanvulling op hun pensioen wensen. Maar ook voor een ondernemer die zijn oudedagsreserve en/of stakingswinst in wil leggen. De AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening.
De klant stort bijvoorbeeld een lijfrentekapitaal op deze rekening en AEGON keert vervolgens periodiek een vast bedrag uit aan de klant. De uitkering loopt tot een met de klant afgesproken datum. In het geval van overlijden keert AEGON de resterende uitkeringen uit aan de erfgenamen gedurende de afgesproken looptijd.

Belangrijkste productkenmerken

- Geschikt voor vrijkomend lijfrentekapitaal en inleggen oudedagsreserve of stakingswinst

- Aantrekkelijke gegarandeerde rente gedurende de gehele looptijd
- Erfgenamen ontvangen resterende uitkeringen na overlijden
- De klant kan meer dan één lijfrente storten
- Kosten per uitkering EUR 2,- voor de verwerking van de uitbetalingen


- Uitbetaling kan per maand, kwartaal, halfjaar en jaar

Vanaf eind oktober staat op www.aegon.nl een stappenplan, het AEGON Lijfrente Stappenplan, waarin alle keuzes met betrekking tot lijfrente overzichtelijk staan vermeld. Deze module helpt de klant inzicht te krijgen in hoe hij/zij het beste de aanvulling op het pensioen kan regelen. Met de introductie van AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening heeft AEGON voor elk advies een geschikte productoplossing.