Landstede

Topdrukte bij 25 jarig jubileum Noggus&Noggus

Afgelopen zaterdag was het groot feest bij Kringloopcentrum Noggus&Noggus in Dalfsen. De organisatie vierde haar 25 jarig bestaan onder grote publieke belangstelling met als hoogtepunt een modeshow.

Zaterdag 10 oktober was de nationale dag van de kringloop. Een mooie aanleiding voor Noggus&Noggus om het 25 jarig bestaan van de winkel te vieren. Het kringloopcentrum vervult al 25 jaar een grote rol in het stimuleren van hergebruikte producten onder de inwoners van Dalfsen en omgeving.

Dat Noggus&Noggus midden in de samenleving staat, werd duidelijk door de grote opkomst. Ruim 280 belangstellenden waren deze dag aanwezig. Wethouder Ton de Vries opende het feest met een toespraak waarin hij het belang van Noggus&Noggus nog eens aanstipte.

Hoogtepunt was de modeshow. Tien enthousiaste modellen showde hippe outfits, bestaande uit tweedehandse kledingstukken, die allen terug te vinden zijn in de winkel. Verschillende oude ambachtslieden gaven demonstraties in herstelwerkzaamheden.

Zo was er een vakbekwame boekbinder en een metaal restaurateur aanwezig. De allerkleinste bezoekers werden opgevangen door de goedlachse clown Bertus met zijn ballonnen. Alle betrokkenen van Noggus&Noggus kijken terug op een geslaagde dag.

Kringloopcentrum Noggus&Noggus is onderdeel van Landstede. Naast de vestiging in Dalfsen kun je Noggus&Noguus ook in Ommen vinden. Het bedrijf wil producten en mensen opnieuw een kans geven met de steun van gedreven vrijwilligers. Noggus&Noggus heeft geen winstdoelstelling.