Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT

Houten, 14 oktober 2009

VAN DER ZEE VLEESGROOTVERBRUIK BESTE SVO-LEERBEDRIJF VAN HET JAAR 2009

Van der Zee Vleesgrootverbruik is op dinsdag 13 oktober verkozen tot het `Beste SVO-leerbedrijf van het Jaar 2009'. Het bedrijf ging er onder andere met de titel vandoor doordat het opleidingsbeleid geborgd is in het bedrijfsbeleid. Hierbij is structureel aandacht voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers. De begeleiding van medewerkers is boven verwachting en Van der Zee scoorde nagenoeg alle punten die behaald konden worden.

Maar liefst acht genomineerden kregen in de tweede ronde bezoek van een onafhankelijke jury. Hierbij behaalden de volgende drie bedrijven de finale:
· EM-TÉ Middelburg-Magistraat (categorie supermarkt)
· Slagerij Jan Pinckaers Sint Geertruid (categorie versspeciaalzaak)
· Van der Zee Vleesgrootverbruik Emmen (categorie industrieel versbedrijf)

Het opleiden en begeleiden van medewerkers kost bedrijven veel tijd en energie, maar het levert ook veel op. Leerbedrijven zijn van groot belang voor het beroepsonderwijs en de branche. Omdat deze inspanning veel erkenning verdient, organiseert mbo-opleider in de versbranche SVO de jaarlijkse verkiezing. SVO draagt Van der Zee Vleesgrootverbruik voor bij de landelijke, overkoepelende verkiezing van het beste leerbedrijf van het jaar 2009.

Werken met vers leer je bij SVO
SVO Opleidingen is dé mbo-opleider in de verse voedingsbranche. Denk bijvoorbeeld aan functies in de slagerij, supermarkt, fastservice, een vis- of groentespeciaalzaak of een industrieel versbedrijf. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4 voor onder andere verkoopmedewerkers, productiemedewerkers, traiteurs, winkelslagers en managers. Deelnemers gaan een dag in de week naar school en zijn de rest van de week aan het werk in een erkend leerbedrijf.

Fotobijschrift: Loek Carabain (r) neemt de prijs in ontvangst van Johan Noltes van SVO van het Beste SVO-leerbedrijf van het Jaar 2009.


---