Gemeente Vlaardingen


Kinderpersbureau naar Wijkwijzer

14 oktober 2009

de WijkWijzer in Vlaardinger Ambacht / Babberspolder

Foto Ron van Rossum

De kinderen van het Vlaardingse kinderpersbureau waren afgelopen week bij de Wijkwijzer in Vlaardinger Ambacht/Babberspolder om verslag te doen van deze nieuwe ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

Het kinderpersbureau bestaat sinds 2007 en heeft tot nu toe 6 gedrukte kinderkranten (De Kikr) in een oplage van 3000 stuks afgeleverd. De Kik'r is een speciale krant gemaakt voor en door kinderen. De kinderen kiezen zelf de onderwerpen voor de krant. Het doel van de Kik'r is om de kinderen bij de wijk te betrekken en zelf te laten nadenken over de wijk waarin ze wonen.

Deze editie werkten de kinderen aan het thema Wijkwijzer, een centrale plek in het de wijk, waar jong en oud kunnen binnenlopen voor informatie, advies, ondersteuning of gewoon een praatje. De kinderen wilden laten zien dat de Wijkwijzer niet alleen voor ouderen is, maar ook voor jeugd veel te bieden heeft. De Wijkwijzer is maandag 21 september officieel geopend. De Wijkwijzer opent haar deuren in de komende jaren in meer Vlaardingse wijken. De eerstvolgende Wijkwijzer komt in het centrum, daarna volgen de Westwijk en Holy.