Gemeente Delfzijl

Woldendorpers renoveren gezamenlijk hun ijsbaangebouw

Woldendorpers van alle leeftijden zijn druk bezig met het opknappen van het plaatselijke ijsbaangebouw. Dit gebouw heeft niet alleen in de winter een functie, maar wordt het hele jaar door gebruikt. Het hele dorp helpt mee. Medewerkers van de gemeente werken samen met vrijwilligers van de IJsbaanvereniging, stichting De Baliekluivers en de Klankbordgroep Woldendorp.

Zij krijgen hulp van plaatselijke ondernemers en leerlingen van het Dollardcollege Woldendorp. Samen verzorgen zij onder andere het schilderwerk, de inrichting, de bestrating rondom het gebouw en de graafwerkzaamheden.

Â

De gemeente Delfzijl heeft een subsidie gegeven voor de renovatie. Dit bedrag dekt tweederde deel van de kosten. Het andere deel brengt het dorp zelf bij elkaar. De Woldendorpers gebruiken het ijsbaangebouw niet alleen als er ijs ligt. Stichting de Baliekluivers organiseert regelmatig activiteiten voor het jeugdige deel van de Woldendorpse bevolking, zoals: knutselmiddagen, discoâs, carnaval, paaseieren schilderen en het spel Escape. Op 30 oktober heropent Wethouder Thea van der Veen het gerenoveerde gebouw.