Deelgemeente Charlois Rotterdam

Delegatie Finland bezoekt Rotterdam-Zuid

Een delegatie uit Finland bracht op vrijdag 9 oktober een bezoek aan TIP/DOSA Charlois en het winkelcentrum Zuidplein.

Een Finse delegatie bezocht afgelopen vrijdag onder meer Winkelcentrum Zuidplein. De deelgemeente dankte het bezoek aan het feit dat Rotterdam dit jaar de titel Jongerenhoofdstad draagt. De bezoekers waren vooral nieuwsgierig naar hoe Rotterdam als Jongerenhoofdstad omgaat met het jeugdbeleid, en de praktische uitvoering daarvan. Daarbij konden zij zien wat deze stad doet om jongerenoverlast tegen te gaan, zowel op straat als in winkelcentra. Helsinki ervaart op dit gebied dezelfde problemen als Rotterdam, aldus Murat Altunbar, gemeente Rotterdam.

Een van de Finse bezoekers is Tiina-Liisa Vehkalahti. Zij vertelt: het is in Finland het overgrote deel van het jaar koud buiten. We ervaren daarom veel overlast van jongeren die elkaar vooral in winkelcentra opzoeken. We kunnen hier goed zien hoe de Jongerenhoofdstad van 2009 omgaat met zulke grootstedelijke problemen..

In Rotterdam wordt veel gewerkt met jongeren die meewerken aan de veiligheid in de stad, en samen met de politie een oogje in het zeil houden. Denk aan de jongerenwerkers van Thuis Op Straat, of de medewerkers van het werktoeleidingstraject Watch Out!.

Deze Rotterdamse aanpak ervaren wij als zeer effectief, aldus Tiina-Liisa.