Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feestelijke terugkeer juwelier Hes

Op zaterdag 10 oktober is het echtpaar Kruidenier van het juweliersbedrijf Hes feestelijk onthaald voor hun winkel aan de Pleinweg.

Loco-burgemeester Jantine Kriens en deelgemeentebestuurder Lionel Martijn onthaalden samen het echtpaar Kruidenier van juweliersbedrijf Hes (foto: fotopersbureau Cor Vos). Na een gewelddadige overval in hun bedrijf twee maanden geleden en een lange revalidatieperiode keerde het ondernemersechtpaar terug naar hun zaak.

Deze gelegenheid grepen de collega-winkeliers aan om hen goed in t zonnetje te zetten. Met een luxe limousine werden zij thuis opgehaald en onder politie-escorte naar de winkel gereden. Hier werden zij ontvangen door loco-burgemeester Jantine Kriens en deelgemeentebestuurder Lionel Martijn, dit alles onder luid applaus van een groot publiek én veel aandacht van de media. Naast bloemen en cadeaus kreeg het echtpaar een handreiking van 10.000,- van de gemeente Rotterdam en een extra beveiligingssysteem van de deelgemeente Charlois in de vorm van Selecta DNA. Dit is een stof die met een wattenstaafje op kostbare spullen kan worden aangebracht. De stof bevat een code die de politie na een eventuele diefstal met ultraviolet licht kan achterhalen. .