Ministerie van Defensie

Wervers landmacht gaan het land in

14 oktober 2009, 15.18 uur

Banenwinkel Koninklijke Landmacht - Foto: ministerie van Defensie De banenwinkel in Eindhoven sluit morgen haar deuren. De wervingsvoorlichters verhuizen naar de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. Zij gaan deze kazerne als uitvalsbasis gebruiken om belangstellenden uit de regio te voorzien van informatie over het werken bij de landmacht.

De banenwinkels van de landmacht zijn in de jaren 90 ontstaan om beroepspersoneel te werven. De landmacht heeft haar benadering veranderd en Nederland is nu opgedeeld in 5 wervingsregio's. In elke regio zijn 3 mobiele wervingsteams actief. Deze teams hebben 55 locaties in Nederland beschikbaar om belangstellenden voor te lichten of sollicitanten te begeleiden. Voorbeelden van locaties zijn de vestigingen van het UWV, maar ook verschillende voetbalstadions.

Scholen

Een militair helpt een sollicitant over een hindernis - Foto: ministerie van Defensie

Daarnaast bezoeken de wervers regelmatig scholen om voorlichting te geven. Op deze manier bewegen de wervingsteams zich veel dichter naar de doelgroep toe. In combinatie met de internetsite www.werkenbijdelandmacht.nl, biedt deze aanpak meer mogelijkheden om in contact te komen met de landmacht.

De wervingsvoorlichters gebruiken verschillende kazernes in het land als uitvalsbasis. Ook de winkel in Amsterdam sluit nog dit jaar haar deuren. Voor het wervingsteam van de banenwinkel in Rotterdam moet nog een plaats worden gezocht, zij verhuizen op een nog te bepalen datum.