Politie Gelderland-Midden

Mishandeling na betrappen inbrekers, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 14-10-2009 15:22:48

HOEVELAKEN - Een 52-jarige man uit Hoevelaken is vorige week woensdag 7 oktober op de Koninginneweg in Hoevelaken mishandeld en bedreigd nadat hij een inbreker overlopen had. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding op. De dader wist te ontkomen. De politie is naarstig op zoek naar getuigen van het voorval.

Tussen zes uur en half zeven zag de Hoevelaker een onbekende man uit een schoolgebouw aan de Zuiderinslag komen die daar kennelijk niet thuishoorde. Toen hij de man wilde aanspreken ging hij er in eerste instantie vandoor. Op de Koninginneweg, nabij het benzinestation, kwam het tot een schermutseling waarbij de onbekende man de Hoevelaker tegen de grond sloeg. Vervolgens zou hij het slachtoffer hebben bedreigd.

Inrijden
Op dat moment kwam er een donkere auto aanrijden die op het slachtoffer inreed. Door opzij te springen wist de Hoevelaker zich in veiligheid te brengen, waarna zijn belager in de auto stapte en wegreed. Later bleek dat er in de school was ingebroken.

Meerdere getuigen
Volgens het slachtoffer waren er op het moment van de schermutseling, die midden op straat plaatsvond, meerdere automobilisten die moesten stoppen en getuige moeten zijn geweest van het voorval. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen omdat ze wellicht waardevolle informatie hebben die van belang kan zijn bij het oplossen van de zaak. Informatie is welkom bij de politie in Barneveld op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op 0800-7000. (046233)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---