Politie Gelderland-Midden

Politie houdt overvallers pizzakoeriers aan

Publicatiedatum: 14-10-2009 15:54:20

ARNHEM - De politie heeft dinsdag 13 oktober bij verschillende acties 3 mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij meerdere overvallen op pizzakoeriers. Een 16-jarige jongeman uit Arnhem werd 's morgens even na zeven aangehouden. De aanhouding van twee 18-jarige mannen uit Arnhem en uit Westervoort gebeurde rond het middaguur. Het gaat om meerdere overvallen op pizzakoeriers die gepleegd zijn in en rond Arnhem tussen eind 2008 en augustus 2009. Eén van de manieren waarop de overvallers te werk gingen was het bestellen van pizza's waarna de pizzakoerier overvallen werd.

De politie verwacht met deze aanhoudingen, verschillende overvallen op pizzakoeriers te kunnen oplossen. Het betrokken rechercheteam gaat verder met het onderzoek en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In 2009 werden in het politiedistrict Arnhem Veluwezoom 12 maaltijdbezorgers overvallen waarvan 10 pizzakoeriers. Deze overvallen hebben een grote impact op de slachtoffers en krijgen daarom een hoge prioriteit bij de politie. De politie werkt met grote vastberadenheid aan het opsporen van de daders. Dit gebeurt zowel in de districten, in korpsverband, als in samenwerking met andere politiekorpsen. Bij voortduring wordt geprobeerd om puzzelstukjes bij elkaar te leggen om de daders op te sporen.
(048335 / 015941)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---