Online postzegelcatalogus gelanceerd op Postex

14/10/2009 14:52

Catawiki.nl

Een uitgebreide online postzegelcatalogus wordt komend weekend officieel gelanceerd tijdens de Postex, het grootste evenement voor postzegelverzamelaars in Apeldoorn. Deze gratis catalogus is te vinden op Catawiki (www.catawiki.nl). De catalogus bevat 125.000 postzegels waaronder vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven. Daarnaast ook vele andere landen waaronder de Nederlandse overzeese gebiedsdelen. Naast afbeeldingen en gegevens van de postzegels, wordt ook de waarde aangegeven. Iedereen kan de catalogus zelf aanvullen (net als Wikipedia). Ook kun je in de catalogus je eigen verzameling bijhouden en zegels verkopen.

Tijdens de Postex kun je op de stand van Catawiki kennis maken met de catalogus en zien hoe je daar zelf je verzameling in bij kunt houden. De Postex wordt gehouden in de Americahal in Apeldoorn van 16 t/m 18 oktober.

Over Catawiki

Catawiki is dé online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kunnen verkopers items snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich duidelijk van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen.

De Catawiki catalogus heeft grote voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date! De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 50 rubrieken door bijna 5.000 enthousiaste gebruikers. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Zo worden er al meer dan 100.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland.

De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'.

http://www.catawiki.nl

http://www.catawiki.nl