Gemeente Breda

Prijs Groene Voetstappen voor basisschool De Eerste Rith

Op woensdag 14 oktober heeft wethouder Wilbert Willems een prijs uitgereikt aan basisschool De Eerste Rith voor het verzamelen van de meeste Groene Voetstappen, bijna 4.000, oftewel tien per leerling.

De school ontving een grote cheque met daarop het aantal verzamelde voetstappen in Breda. De 400 leerlingen kregen allemaal een stappenteller, waarmee ze kunnen bijhouden hoeveel meter ze per dag lopen. Bovendien mogen twee leerlingen van De Eerste Rith namens Breda begin december naar de Kinderklimaattop in Den Haag.

Leerlingen van zes scholen in Breda konden tijdens de Week van de Vooruitgang of in de week daarna âGroene Voetstappenâ verdienen door te voet of met de fiets naar school te komen. In totaal liepen en fietsten leerlingen van de zes deelnemende scholen in Breda 20.084 Groene Voetstappen bij elkaar. In Breda deden dit jaar de basisscholen Boeimeer, De Boomgaard, Dirk van Veen, De Weilust, De Toermalijn en De Eerste Rith mee.

Wethouder Willems: âDoor deze actie ontdekken leerlingen en ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om lopend of fietsend naar school te gaan, maar dat het ook beter is voor ons klimaat. Minder autoâs betekent minder overlast in de buurt, minder gevaarlijke situaties en minder luchtvervuiling. Ik hoop dan ook dat leerlingen en ouders dit het hele jaar door blijven doen.â

Â

De Groene Voetstappenactie wordt landelijk afgesloten met de tweede Kinderklimaattop, die op maandag 7 december aanstaande plaatsvindt in Den Haag. Alle gemeenten waar Groene Voetstappen zijn verzameld mogen twee leerlingen (uit groep 7 of 8) afvaardigen. Vanuit Breda mogen twee leerlingen van De Eerste Rith er naartoe.

Het landelijke Klimaatverbond zorgt ervoor dat alle in Nederland verzamelde Groene Voetstappen worden aangeboden aan minister Cramer van Ruimte en Milieu, voordat zij naar de VN-Klimaattop in Kopenhagen gaat.

Â
Breda, 14 oktober 2009

Â