Oesterzwammen luiden paddenstoelenseizoen in

14/10/2009 16:51

oesterzwammen.nl

Wie dit najaar heerlijke en gezonde seizoensrecepten wil maken, kan daarvoor terecht op www.oesterzwammen.nl. Deze site luidt het jaargetijde van de paddenstoelen in met nieuwe culinaire herfstrecepten voor de hobbykok.

Oesterzwammen kunnen rekenen op een groeiende belangstelling. Ze bevatten bijna geen vet en geen cholesterol maar beschikken wel over relatief veel eiwit, een stevige 'vleesbite' en een volle smaak. De oesterzwam - ook wel vegetarische biefstuk genoemd - is een ideale vervanger van vlees maar kan ook prima dienen als een gezonde garnering bij het vlees.

Herfst 2009

Nu het paddenstoelenseizoen van 2009 op toeren begint te komen, presenteert oesterzwammen.nl nieuwe gerechten voor de hobbykok. Een van de recepten behelst een voorgerecht van terrine van oesterzwammen met Charlotte aardappelen, truffel en katenspek. Een ander recept is voor het maken van een wildgerecht met duif, gebakken oesterzwammen, lintnoedels en een saus van oesterzwam-steranijs.

Meer recepten

Op de site www.oesterzwammen.nl staat meer over de gezondheidsbevorderende aspecten van oesterzwammen. Daarnaast staan er veel recepten: culinair hoogstaand of gewoon eenvoudig en snel klaar. Ook staat er uitgebreide informatie over de bereiding van oesterzwammen en kunt u de voedingsstoffen in oesterzwammen vergelijken met varkensvlees.

http://www.oesterzwammen.nl