Minder Pakketreizen: Steeds meer mensen stellen reis zelf samen

14/10/2009 16:57

World Ticket Center B.V.

World Ticket Center ziet de afgelopen maanden steeds vaker dat mensen hun eigen reis samenstellen op het internet. Waar voorheen een groot deel van de mensen koos voor een pakketreis (een combinatie van o.a. vervoer, verblijf voor een all in prijs), kiest men nu er steeds vaker voor om een reis met vlucht, accommodatie en huurauto zelf samen te stellen.

World Ticket Center ziet dit o.a. aan de exponentiële groei van online hotel- en autohuur boekingen. Deze boekingen heeft de reisorganisatie kunnen koppelen aan de vliegticketboekingen. Wat opvalt is dat veel mensen eerst een vliegticket boeken en dan op zoek gaan naar een accommodatie en een huurauto, daarbij is er afname in omzet van verzorgde zonvakanties.

25 % van de mensen die een vliegticket bij World Ticket Center heeft geboekt in de afgelopen 6 maanden, boekt daarna ook nog een hotel en/of een huurauto. Dit percentage lag een jaar geleden nog onder de 10%.

Vooral bij stedenreizen en zonvakanties worden steeds meer reizen op maat samengesteld. Bestemmingen als Barcelona, Madrid, Rome, Praag en Parijs zijn veel geboekte bestemmingen voor stedenreizen. Bij de zonvakanties is dit nog aanzienlijker aan het verschuiven. Mensen boeken een vliegticket naar Spanje, Portugal, Griekenland of Turkije, alsook naar verre bestemmingen als Bali, de 'Caribbean, en zoeken dan zelf een mooie accommodatie en een huurauto naar eigen wensen erbij. De pakketreizen voor zonvakanties zijn voor Nederlanders tot nu toe altijd favoriet geweest, maar hier wordt nu een heel andere trend zichtbaar.

De voornaamste redenen dat mensen zelf hun reis samenstellen zijn;


- Transparantie en gemak van internet; de consument kan makkelijker zoeken en vergelijken, en heeft meer keuze


- Geen onbekende, of ongunstige vertrektijden met chartervluchten maar invloed op eigen vluchttijden


- Geen gebondenheid aan dagen, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en aan een vaste verblijfsduur


- De prijzen vallen lager uit als mensen de reis zelf samenstellen.

Dit bij elkaar opgeteld maakt duidelijk waarom deze verschuiving plaats vindt.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets, hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.

http://www.worldticketcenter.nl