Provincie Noord-Holland

Oversteken onder de N525 bij Laren door

14 oktober 2009

Langzaam verkeer op de Langsakker en Westerheide moet vaak onacceptabel lang wachten om de Hilversumseweg (N525) te kunnen oversteken.

Om het langzaam verkeer veilig en snel aan de overkant te laten komen, wordt een onderdoorgang aangelegd. De provincie Noord-Holland start op maandag 2 november met voorbereidende werkzaamheden voor deze onderdoorgang.

De Hilversumseweg (N525) is een zeer drukke weg tussen rijksweg A1/Laren en Hilversum. De onderdoorgang is bedoeld om fietsers, voetgangers, ruiters en de schaapskudde veilig en snel naar de overkant van de Hilversumseweg (N525) te laten gaan. Bij het ontwerp is gekozen voor een open vormgeving die past in de natuurlijke omgeving.
Ontwerp onderdoorgang N525 bij Laren

Ter voorbereiding van het werk aan de onderdoorgang begint de provincie op 2 november met het verleggen van kabels en leidingen. Het verkeer zal geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Met de aanleg van de onderdoorgang wordt half november begonnen. Naar verwachting is de onderdoorgang eind april 2010 klaar.
---