Politie Zaanstreek-waterland

Beroving op de Wibautstraat

Zaandam, 14-10-2009 o Een 43-jarige man en 48-jarige vrouw uit Zaandam zijn dinsdagochtend beroofd door drie gewapende mannen.

Rond 06.30 uur verliet het stel hun appartement aan de Wibautstraat in Zaandam. De vrouw liep als eerst via het trapportaal richting de begane grond, de man kwam iets later naar buiten. De vrouw werd op de eerste verdieping opgewacht door een gewapende man die onder bedreiging haar tas afpakte. Twee andere gewapende mannen liepen direct naar boven. Hier werd de 43-jarige man met wapens bedreigd en geslagen. Bewoners uit het zelfde trapportaal werden gewekt door het geluid waardoor de daders wegvluchtten. De daders kunnen als volgt worden omschreven.

Dader 1

Negroïde man tussen de 18 en 21 jaar. Hij is ongeveer 175 cm lang en heeft een slank postuur en smal gezicht. Opvallend was dat hij een onverzorgd uiterlijk had en het leek alsof hij drugs gebruikt had.

Dader 2

Negroïde man tussen de 18 en 21 jaar. Hij is ongeveer 180 cm lang en heeft een smal gezicht. De man droeg een donker groene driekwart jas, een donkerkleurige muts met daarover een capuchon. Ook deze man had een onverzorgd uiterlijk en ook hij leek drugs gebruikt te hebben.

Dader 3

Licht getinte man tussen de 18 en 21 jaar. Hij is tussen 160 en 165 cm lang en heeft een smal gezicht. De man heeft een kleine snor en een opvallend vierkante kin. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een donkere jas en ook deze man had een onverzorgd uiterlijk.

Heeft u iets gezien of gehoord over deze beroving? Belt u dan met de recherche in Zaandijk op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.