Gemeente 's-Hertogenbosch

14-10-2009
Woning isoleren met subsidie

Per 1 november kunnen particuliere woningeigenaren in de gemeente 'sHertogenbosch subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. De gemeenteraad heeft hiervoor EUR 800.000, - beschikbaar gesteld. Naar verwachting kunnen ongeveer 500 woningeigenaren een bijdrage ontvangen.

In 's-Hertogenbosch zijn ongeveer 33.000 koopwoningen. Veel van deze woningen zijn nog niet goed geïsoleerd. Hierdoor gaat veel warmte verloren en waardoor mensen worden geconfronteerd worden met tocht en met een onnodig hoge energierekening. Met isolatiemaatregelen is veel winst te halen.

Voorwaarden
Voor diverse vormen van isolatie wil de gemeente een financiële bijdrage leveren. Zowel gevel-, dak-, spouwmuur- als vloerisolatie en isolerend glas komen in aanmerking. Voor elke maatregel komt een vast bedrag per m2 beschikbaar. Per woning wordt maximaal EUR 4.000,- subsidie toegekend. De subsidie moet worden aangevraagd voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd. De exacte voorwaarden en bedragen van de Bossche energiesubsidie zijn te lezen op de gemeentelijke website. Vanaf eind oktober zijn hier ook de benodigde formulieren te downloaden. Ga hiervoor naar www.s-hertogenbosch.nl/klimaatneutraal.

Overige regelingen
Naast deze subsidie kunnen woningeigenaren ook gebruik maken van landelijke en provinciale regelingen, zoals de Tijdelijke subsidieregeling isolatieglas en de regeling Brabant Bespaart. De totale bijdrage kan hierdoor oplopen tot een aanzienlijk deel van de kosten. Meer informatie over de overige regelingen is te vinden via de gemeentelijke website of op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Energieloket
Naast het geven van subsidie gaat de gemeente starten met een energieloket. Vanaf 1 november kunnen inwoners van de gemeente `s-Hertogenbosch hier hulp krijgen bij het aanvragen van subsidie. Op termijn kunnen ze bij het loket ook terecht voor meer informatie over energiebesparing en duurzame energie in de woning. Het energieloket is vanaf 1 november te vinden bij de Infodesk Bouwen in de hal van het Stadskantoor. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.30
- 14.00 uur. Telefonisch is het energieloket de gehele dag (tijdens kantooruren) bereikbaar, tel. (073) 615 57 77.

Klimaatneutrale gemeente
Deze subsidieregeling past in de ambitie van 's-Hertogenbosch om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Dit houdt in dat er in 2050 wordt geleefd, gewerkt en geproduceerd zonder negatieve invloeden op het klimaat.