FloraHolland


Eerste nominaties `Glazen Tulp 2010' bekend

FLORAHOLLAND, 14 oktober 2009 (persbericht) - Tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer zijn de eerste acht producten bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de FloraHolland Award `De Glazen Tulp 2010'. De bekendmaking, door algemeen directeur Timo Huges, vond plaats op het Noviteitenplein in de Expo. Op dit plein staan meer dan zestig nieuwe planten, bloemen en concepten gepresenteerd. De genomineerde producten zijn de beste introducties van het afgelopen half jaar.

Een vakjury heeft de producten beoordeeld en er per categorie twee genomineerd voor `De Glazen Tulp'. Deze vakjury bestond uit Cok van Berkel (Noviflora), Olivier Mathys (Javado), Ed Mol (Waterdrinker), Lucas Jansen (Flower Academy) en Heleen Valstar (arrangeur).

Genomineerd in de categorie snijbloemen zijn:
Hydrangea Papillon - Kweker Hydraflower
Asclepias Amalia - Kweker N.J.S. Janson

Genomineerd in de categorie kamerplanten zijn:
Alocasia Black Magic - Kwekerij J. de Groot
Chirita `Chastity' - Mts. K. de Redelijkheid

Genomineerd in de categorie tuinplanten zijn:
Campanula SWEET MEE ® - Fairytale Flowers
Tasty Bonsai - Jac. V.v. Hoeven Boomkwekerij

Genomineerd in de categorie concepten zijn:
Puur Aroma - Vaste Plantenkwekerij Radder
Mangrove-concept Blue Lagoon - Potplantenkwekerij Sjaloom

`De Glazen Tulp' wordt één keer per jaar uitgereikt aan de meest geslaagde productintroducties van het jaar. Tijdens de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk in maart 2010, worden opnieuw acht producten genomineerd. Daarnaast wordt er in iedere categorie een wildcard uitgereikt. In totaal strijden per categorie maximaal vijf producten om de prestigieuze Award. In het voorjaar van 2010 beoordeelt een jury de genomineerde producten op bruikbaarheid en toegevoegde waarde voor de consument.

Van 14 tot en met 16 oktober 2009 organiseert bloemenveiling FloraHolland de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer (voorheen Aalsmeer Market). Meer informatie over de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer is te vinden op www.floraholland.com, de foto's van genomineerde producten zijn hier te bekijken.