Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheiding voor de heer J.W. de Leeuw

Woensdagmiddag 14 oktober is de heer J.W. de Leeuw benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking hiervan gebeurde door burgemeester Henk van Beers.

De heer J.W. de Leeuw, kolonel b.d. heeft grote verdiensten voor wat betreft het verzamelen en vastleggen van gegevens van degenen, die als militair, lid van het verzet of koopvaardij voor Nederland zijn gevallen.

Hij heeft deze gegevens op een zodanige wijze geregistreerd dat zij voor het voor het nageslacht op een toegankelijke wijze toegankelijk zijn. Decorandus heeft hier sinds 1988 geheel belangeloos aan gewerkt.

De heer de Leeuw actualiseert de bestanden nog dagelijks en voert indien nodig onderzoek uit. Bijna dagelijks fungeert hij als vraagbaak voor familieleden van omgekomen militairen en voor officiële instanties.

Verder is de heer de Leeuw reeds meer dan 20 jaar de grote animator en stuwende kracht achter het in stand houden van de tradities van het Regiment Limburgse Jagers.

Verder was hij van 1989 tot 1999 voorzitter van de Stichting Vrienden van de Limburgse Jagers. Ook nu staat hij deze stichting nog met raad en daad terzijde.

In 1999 werd de heer de Leeuw reeds onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zijn verdiensten nadien zijn reden om kolonel b.d. de Leeuw bij bevordering te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eerste publicatiedatum: 13-10-2009 Bijgewerkt: 14-10-2009