Gemeente Haaksbergen


Toegankelijkheid onder de loep
14-10-2009 Toegankelijkheid onder de loep
De wethouders Eshuis (Verkeer) en Noordink (Welzijn) doen samen met enkele rolstoelers en vertegenwoordigers van de gehandicaptenraad mee aan een 'toegankelijkheidstest'.

Deze week is het namelijk `de week van de toegankelijkheid'. Dit jaar staat deze in het teken van kunst en cultuur. Dus loopt en rolt het gezelschap vanuit het Wiedenbroek richting Kulturhus `t Iemenschoer en het centrum. Onderweg moeten de mensen in de rolstoel diverse hobbels nemen. Die worden genoteerd.

De gemeente wil inwoners zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig laten wonen. Toegankelijkheid van alle voorzieningen is daarvoor een voorwaarde. Reden om de toegankelijkheid in kaart te brengen. Ook moet gezorgd worden dat al in de ontwerpfase van openbare gebouwen, wooncomplexen en ruimten gedacht wordt aan toegankelijkheid voor mindervaliden. Daarom komt er een beleidsnotitie en worden knelpunten, wensen, ambities, uitgangspunten en acties vastgelegd. Het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare gebouwen is een van de wensen die is geuit door gehandicapten in het aangeboden manifest `meedoen, wat is er nodig?' In april togen gehandicapten en begeleiders naar het gemeentehuis
om de politiek hun wensen duidelijk te maken. En de wethouders? Die zien deze maandag met eigen ogen waar het blijft steken.