Ingezonden persbericht


Reprise about falling - Diego Gil & Igor Dobricic / hetveem productie in samenwerking met Advancing Performancing Arts Project & Tanzfabrik Berlin


Hetveem theater presenteert op wo 14 en do 15 okt de reprise van de nieuwe dans-voorstelling about falling van de jonge, nationaal en internationaal gewaardeerde choreograaf/danser Diego Gil (NL/ARG) in samenwerking met dramaturg Igor Dobricic (NL/RS). Te zien in de Brakke Grond, Amsterdam, 20u.

About falling is een moderne dansvoorstelling in de vorm van een muzikaal stuk, een concert voor vier dansende lichamen en een elektronische muzikant. Alhoewel gebaseerd op een concreet persoonlijk verhaal, gaat about falling in zijn kern simpel gezegd 'over vallen' in al zijn mogelijke betekenissen: vallen op de grond, naar de dood, in taal en (on)zichtbaarheid... Tevens is de voorstelling het belichaamde onderzoek naar de weerklank en tegenstrijdigheden die bestaan tussen de woorden: val, voel, vlieg, vouw, faal. De voorstelling schommelt in uitdrukking tussen intense abstracte lichamelijkheid van beweging en de parodische natuur van een theatraal gebaar.

De pers over about falling
"Maar wie zich al aan het begin overgeeft aan deze zintuiglijke overbelasting (...) wacht een verrassing: naarmate het stuk vordert wordt het juist soepeler en minder chaotisch. (...) En in de finale is het er opeens: een ritmische beat! Dan mogen de performers laten zien dat ze wel degelijk kunnen dansen. Vooral de vrouw, Lucía Russo, fascineert. Al helemaal wanneer haar schijnbaar onbezielde lichaam (haar muts verbergt dan haar hele gezicht) letterlijk door muziek en dans weer tot leven wordt gewekt. (...) ... de beelden beklijven en de bewegingen van de dansers blijven hangen." (het Parool, 17 oktober 2008)