Baby wordt peuter in My Baby 2

14/10/2009 15:29

FIELD COMMUNICATION

Succesgame voor kinderen krijgt eindelijk vervolg

Gameproducent Nobilis introduceert My Baby 2. Dit is de langverwachte opvolger van My Baby Boy en Girl, de topgame voor de Nintendo DS van het afgelopen jaar. In deze nieuwe simulatiegame voedt de speler zijn virtuele baby op tot een peuter met zeer menselijke trekjes. Door de baby net als in het echte leven goed te verzorgen en door slim gebruik te maken van alle spelfuncties kan de baby groeien van 15 maanden tot 30 maanden. My Baby 2 is naast de Nintendo DS nu ook te spelen op de Nintendo Wii en richt zich op kids vanaf 6 jaar.

Nieuwe levensfase vereist andere opvoeding

Hoewel My Baby 2 de opvolger is van My Baby Boy en Girl is deze game ook onafhankelijk van zijn voorganger te spelen. In My Baby 2 moet de speler de baby in de levensfase van 15 tot 30 maanden verzorgen en opvoeden zodat de baby kan uitgroeien tot een peuter. De speler moet de baby leren lopen, praten en zelfstandig dingen laten doen. Zoals in het echte leven is er het gedrag van een kind niet te voorspellen. De baby verandert dan ook soms van gedachten of houding: wat de baby in de ene fase afschrikt, kan hij juist leuk vinden in de volgende fase.

In het eerste deel richt de game zich op de eerste 14 maanden van een baby en de verzorging die daarbij hoort. My Baby Boy en Girl was in 2008 één van de best verkochte DS games in de Benelux .

De games zijn gebaseerd op een levensechte simulatie. De speler kan makkelijk contact maken met zijn baby doordat de baby reageert op de stem van de speler. Tijdens het spelen wordt de baby nauwkeurig in de gaten gehouden door de kinderarts en opvoedkundige hulp. Bij goede resultaten kan de kleine doorgroeien naar een volgende periode. Wordt er te weinig aandacht besteed aan de baby dan is het spel niet uit te spelen. Diverse workshops helpen de speler om uiteindelijk de baby goed te verzorgen als hij vastloopt in het spel.

Prijs en beschikbaarheid

My Baby 2 is beschikbaar vanaf 30 oktober 2009 en het spel kost 39,99 euro.