Gemeente AmsterdamPersbericht

Datum 8 oktober 2009

Kenmerk 232

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie

Amsterdam gaat voor EK Atletiek in 2016

De gemeente Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie hebben deze week besloten om een bid uit te brengen voor de organisatie van de Europese Kampioenschappen Atletiek in 2016 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Aanvankelijk was het voornemen om een bid uit te brengen voor de organisatie van dit evenement in 2014. De ervaringen tijdens een bezoek aan de WK Atletiek in Berlijn en de uitkomsten van een Bidding Seminar van European Athletics in Lausanne hebben doen inzien dat de kansen op een succesvol bid in 2016 groter zijn. Amsterdam en de Atletiekunie gaan er vanuit dat de uitwerking van het Olympisch Plan 2028 dan een stap verder is en er meer zicht is op de benodigde fondsen voor de mediavoorzieningen en de aanpassingen van infrastructurele aard.

Daarnaast bestaat de behoefte om de komende jaren extra kennis en ervaring op te doen voor het organiseren van internationale atletiekevenementen. Nederland heeft op het vlak van de organisatie van atletiek- en loopsportevenementen al een behoorlijke staat van dienst binnen de IAAF en de European Athletics weten op te bouwen en ziet goede mogelijkheden om die nu verder uit te bouwen.

Carolien Gehrels, wethouder Sport en Recreatie van de gemeente Amsterdam: "Het gaat ons niet zozeer om het jaartal maar om het evenement. We moeten slim en strategisch inzetten, mede met het oog op andere evenementen in Nederland. Voor 2014 hebben we al het WK Roeien in huis en met een bid voor de EK Atletiek in 2016 versterken we onze positie voor wat betreft de organisatie van aansprekende internationale evenementen."

Binnenkort is de kickoff meeting voor het bidding traject EK Atletiek 2016.

Pb-232
Gemeente Amsterdam