Ingezonden persbericht


Haagse PopWeek als item bij De Wereld Draait Door: Jakhalzen presenteren extra Haagse Popprijs aan 'bekendste muzikant van Den Haag'!

Tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door van woensdag 14 oktober zal Jakhals Frank Evenblij de primeur presenteren van de uitreiking van een extra bijzondere Haagse Popprijs; de Oeuvre prijs voor 'Bekendste Muzikant van Den Haag'. Deze nieuw toegevoegde Haagse Popprijs zal door Jakhals Frank worden uitgereikt aan Haagse straatmuzikant Chuck Deely (Charles Edward Deely III). Al eerder was bekend gemaakt dat stadstroubadour Deely hét gezicht van de Haagse PopWeek van dit jaar zou zijn. De toekenning van de Haagse PopPrijs voor 'Bekendste muzikant van Den Haag' is bepaald aan de hand van een aantal criteria en zo ook op basis van de voorkeur van Haagse artiesten en prominenten.

Voor veel Hagenaars is Chuck Deely uitgegroeid tot een muzikaal icoon van de Haagse binnenstad. Chuck is een begrip in Den Haag. Elke doordeweekse ochtend vanaf zeven uur speelt hij op het Centraal Station. Het winkelend publiek kan hem zeven dagen per week zien en horen in het centrum van de stad - daar speelt hij vanaf elf uur in de ochtend, meestal tot zes uur. Chuck Deely presenteert zijn publiek covers van o.a. Neil Young, Bob Dylan en The Rolling Stones en eigen materiaal. De muziek die hij zelf schrijft en componeert is het best te typeren als bluesrock, waarbij zijn stemgeluid als van eenzelfde typerend karakter is als dat van een artiest als Neil Young.

Chuck Deely zal ook het openingsconcert verzorgen van de Haagse PopWeek, donderdag 15 oktober in het Haagse Nutshuis. Vervolgens zal het Haags Popdebat plaatsvinden.

Uitreiking Haagse Popprijzen tijdens finaleavond in Paard van Troje / zaterdag 24 oktober. De Haagse Popprijzen zijn in het leven geroepen om Haagse muzikanten een beloning te geven voor hun harde werken. Professionals uit de Haagse muziekscene maken een selectie van artiesten of bands die zich het afgelopen jaar op overtuigende wijze hebben weten te profileren. Er zijn hierin vijf categorieën: 'Beste Cd', 'Beste Live Act', 'Beste Urban Act', 'Beste Akoestische Performance' en 'Aanstormend Talent'. Via een online stemronde zal het publiek uiteindelijk bepalen aan wie een PopPrijs zal worden toegekend. De uitreiking van de Haagse Popprijzen vindt plaats op zaterdag 24 oktober tijdens de finaleavond van de Haagse PopWeek in het Paard van Troje. Er zullen die avond ook diverse live-optredens zijn; zo presenteren onder andere de Haagse indie-rockers 'Excitors' een nieuw album.

De Haagse PopWeek vindt in oktober voor de 9e keer plaats en zal maar liefst tien dagen duren. Op het programma staan liveoptredens van meer dan 75 bands en artiesten, showcases, seminars, het Haags PopDebat, de Haagse PopPrijzen en een zinderende finaleavond in het Paard van Troje. Daarnaast ligt de focus van de PopWeek dit jaar meer dan ooit op 'projecten en samenwerkingen'. Zo vindt er vanuit het WEX Festival een bijzonder uitwisselingproject plaats met de Turkse band Replikas, presenteert de Popronde maar liefst 17 bands, toont het PopDox Filmfestival een reeks bijzondere documentaires over Haagse artiesten en brengt Live in your Livingroom Haagse muziek op een gevoelige snaar.

De Haagse PopWeek en de Haagse PopPrijzen worden georganiseerd door het Haags Pop Centrum / Voor info: www.haagsepopweek.nl