Ingezonden persbericht


Persbericht

BeldeZon geeft gratis zonne-energiesysteem weg in Heerhugowaard

Utrecht, woensdag 14 oktober 2009. Naar aanleiding van de actie 'win een gratis zonne-energiesysteem' heeft Beldezon vandaag kostenloos zonnepanelen geplaatst bij de familie Meijer in Heerhugowaard. De installatie werd in de ochtend geplaatst, waarna wethouder Robbert Jan Piet van Heerhugowaard (Jeugd- en onderwijsbeleid, Economische zaken, Kunst, cultuur en recreatie en Milieu) de prijs symbolisch heeft overhandigd.

Beldezon lanceerde de actie aan het eind van deze zomer, toen de subsidiebeschikkingen voor aanschaf van zonnepanelen van Senternovem de deur uit gingen. Elke klant die tussen 1 april en 30 september 2009 een bestelling plaatste bij Beldezon maakte automatisch kans op de prijs. Er werd bewust gekozen voor de einddatum 30 september zodat de bestelde systemen nog dit jaar geplaatst zouden kunnen worden. Uit alle deelnemers werd op 1 oktober een prijswinnaar getrokken: dit bleek de familie Meijer uit Heerhugowaard te zijn.

"Steeds meer mensen in Nederland hebben belangstelling voor zonne-energie, dat blijkt alleen al uit het feit dat de subsidiepot dit jaar binnen een dag overtekend was", aldus Erik de Leeuw, algemeen directeur van Ecostream Nederland, het moederbedrijf van BeldeZon dat al meer dan 4000 zonne-energiesystemen installeerde. "Ecostream heeft als missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen' en daarom zijn wij alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de subsidieronde van volgend jaar, zodat wij in 2010 nog meer mensen blij kunnen maken met zonne-energie."