Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wandelen in de natuur in en om het fort

RONDLEIDINGEN FORT RAMMEKENS IN DE HERFSTVAKANTIE

Tot en met 1 november van dit jaar, dus ook in de herfstvakantie, kunt u elke zondag om 14.00 uur meelopen met een rondleiding in Fort Rammekens. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Fort Rammekens is een groene oase op Walcheren, waar historie, cultuur en natuur samenkomen.

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u Fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Het nu gedeeltelijk vervallen fort vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde. U vindt hier allerlei unieke planten. Ook kinderen vinden het fort reuze spannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Het is dan ook bijzonder ronddwalen over de wallen van Fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar ooit manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

U kunt van een vakkundige gids van het IVN een rondleiding krijgen door het historische fort en het naastgelegen unieke bos- en natuurgebied. Tot en met 1 november, dus ook in de herfstvakantie, kunt u nog elke zondag om 14.00 uur meelopen met een rondleiding. Ook in de kerstvakantie zijn er extra rondleidingen, en wel op 26, 27 en 28 december. Een rondleiding kost ¤ 2,50 (dit is inclusief toegang tot het fort), kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis meewandelen. Kaarten kunt u ter plaatse kopen.

U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Fort Rammekens is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 412 498.

oktober 2009Ingezonden persbericht