KNHS

Edward Gal met Moorlands Totilas naar NIC Assen 14 oktober 2009
Edward Gal - Totilas 2

Assen - Zonder twijfel is sinds het voor Nederland zeer succesvol verlopen Europees kampioenschap in het Engelse Windsor de gitzwarte Moorlands Totilas met afstand het meest besproken paard in de internationale dressuursport. Moorlands Totilas, v. Gribaldi, won met Edward Gal goud met het team waarvan ook Adelinde Cornelissen met Parzival deel uit maakte. In de Grand Prix Special dienden volgens de jury Gal en Totilas hun meerdere te erkennen in Cornelissen met Parzival. In de Kur wisselden beiden stuivertje waardoor nu Gal goud won en Cornelissen tevreden diende te zijn met zilver. Beide combinaties komen tijdens het NIC Assen 2009 in actie.

Voor de dressuurliefhebbers wordt het zaterdagochtend smullen omdat Gal de op grond van zijn sportprestaties door het KWPN goedgekeurde hengst voor het eerst na het zo succesvol verlopen EK weer in een wedstrijd uitbrengt. Deze wedstrijd past heel goed in ons schema waarin we ons voorbereiden op het wereldbeker seizoen aldus Gal die op zondag avond De Zwarte Parel ook aan de start brengt van de Kur op muziek die voor die avond gepland staat. Op die avond zal ook Adelinde Cornelissen met haar Parzival in de ring verschijnen. Eerst rijdt zij met de Jazz zoon Parzival een clinic en daarna zullen zij hun EK kur rijden die geïnspireerd is op de muziek van de opera Parzival.

Met deze twee combinaties heeft het NIC Assen twee absolute toppers in huis. Beiden wonnen op het laatst gehouden EK tweemaal goud en eenmaal zilver en domineerden daarmee samen met Imke Schellekens Bartels met Hunter Douglas Sunrise en Anky van Grunsven met Salinero het EK op een weergaloze wijze.
Voor de Noordelijke liefhebbers van de hippische sport biedt het NIC Assen op zaterdagochtend 24 oktober en zondagavond 25 oktober de ultieme mogelijkheid om deze twee heersers van de mondiale dressuurpistes van nabij en met eigen ogen te bewonderen.

Wij willen in de toekomst de dressuursport een nadrukkelijk podium bieden in onze programmering en als je daarmee een begin maakt en direct zulke mondiale topcombinaties aan de start krijgt geeft dat een enorme impuls aan onze ambities, aldus voorzitter Max Becherer.