Gemeente Beek


Geert-Jan Castelijn is Beekse Ondernemer van het jaar

Beek, oktober 2009

Â

Dinsdag 13 oktober jl. maakte burgemeester Cremers aan de start van de Bedrijven Kontakt Dagen in het MECC te Maastricht de nieuwe âBeekse Ondernemer van het jaarâ bekend. De prijs ging dit jaar naar Geert-Jan Castelijn van Castelijn Mode gevestigd in Beek.

Â

Voor de keuze van de ondernemer van het jaar is een jury ingesteld die een gemotiveerde keuze heeft voorgelegd aan het College van burgemeester en wethouders. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de 4 ondernemersverenigingen in de gemeente Beek. Criteria waarop de kandidaten onderscheidend dienen te zijn: sterk ondernemerschap, innovatief, werkgelegenheid, inventief, voorbeeldfunctie, maatschappelijk betrokken.

Â

Geert-Jan Castelijn is verkozen tot Beekse ondernemer van het jaar 2009 op grond van goed ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn maatschappelijke betrokkenheid. De ondernemer volgt nauw het modebeeld en zijn zaak Castelijn Mode geniet ruime bekendheid in en buiten de regio. Hij toont innovativiteit en durf door het realiseren van een grote verbouwing in crisistijden. Geert-Jan is een enthousiaste ondernemer en vakman die Beek een warm hart toedraagt. Dit blijkt onder andere uit zijn betrokkenheid als voorzitter van winkeliersverening Beek Bloeit, bestuurslid in diverse lokale initiatieven en sponsor van lokale (sport)verenigingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ingebakken in de organisatie en wordt toegepast in werkgelegenheid en merkenbeleid.

Â

Het was inmiddels alweer de achtste keer dat de award werd uitgereikt. De award bestaat uit een bronzen beeld, ontworpen door kunstenaar Marco Juriën. Het is een wisseltrofee die na afloop van het jaar overgaat op de volgende winnaar. Als aandenken krijgt de winnaar een replica met inscriptie op een kleinere schaal, eveneens vervaardigd door Marco Juriën.Â

Vorig jaar ging de award naar Pascal Daamen van Daamen Betonboringen Nederland BV. Eerder werden Peter Coumans (Coumans Installaties), Henk Smeets (HP Groep), Frank Hoen (Netpresenter), René Boonstra (Uitgaanscentrum Mondial), Maurice Martens (Martens BV) en John Paes (Technomed Europe) verkozen.