Ingezonden persbericht---Persbericht Amsterdam, 14 oktober 2009

DIRK ZEELENBERG
DIRECTEUR FILM & TV DRAMA EYEWORKS

Eyeworks heeft Dirk Zeelenberg (40) aangesteld als Directeur Film & TV Drama. In deze functie zal Dirk de dagelijkse leiding gaan voeren over de film en dramaproducties van de Nederlandse vestiging.
Dirk Zeelenberg is succesvol ondernemer en bekend acteur. Zo speelde hij op z'n 14e al zijn eerste filmrol. De laatste 25 jaar heeft hij bij alle grote toneelgezelschappen in Nederland gespeeld en verscheen hij in hoofdrollen naast Mary Dresselhuys en John Kraaijkamp sr op het toneel. Ook heeft hij in een groot aantal films gespeeld zoals Antonia, Simon en Zwartboek. Op televisie was Dirk in diverse drama producties te zien zoals All Stars, Meiden van de Wit, Wij Alexander, Pleidooi en Gooische Vrouwen. Naast een creatieve carrière was Dirk in de laatste 15 jaar echter vooral op het zakelijk vlak actief. Met zijn bedrijf Omdehaverklap Producties organiseerde hij 10 jaar lang exclusieve (bedrijfs)evenementen en was hij eigenaar van drie clubs in Amsterdam. In de laatste anderhalf jaar was hij de initiatiefnemer van een snelgroeiend internetplatform. Reinout Oerlemans, CEO Eyeworks Groep: "Dirk is een energieke, inspirerende man, een echte kenner en liefhebber van het film en dramavak. Hij combineert zijn creatieve talenten moeiteloos met zakelijke capaciteiten, zoals hij in zijn carrière heeft bewezen. Binnen Eyeworks neemt film en tvdrama wereldwijd een steeds belangrijkere plek in. Samen met Hans de Weers (producent en oprichter van Eyeworks Film & TV Drama/voorheen Egmond) en algemeen directeur NL Stephan Warnik zal Dirk Zeelenberg in Nederland werken aan de verdere groei van onze dramatak."
Dirk Zeelenberg: "In deze functie komen al mijn ervaringen uit mijn loopbaan samen als nooit te voren. In een bedrijf dat denk ik goed bij mij zal passen. De snelheid en ambitie waarmee Eyeworks zich heeft ontwikkeld in Nederland maar ook internationaal spreekt mij zeer aan. Net als hun visie en plannen voor de nabije toekomst voor film en drama in Nederland. Ik zie het als een eer samen met het hele Eyeworksteam daaraan te mogen werken. Dat zie ik als een heel bijzondere uitdaging."
Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter (release 26 november 2009) en De Gelukkige Huisvrouw (release voorjaar 2010). De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Bijlage: foto Dirk Zeelenberg (rechtenvrij te gebruiken)Ingezonden persbericht