Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gebroeders van de Kerkhof openen nieuwe vestiging Beter Horen

Eindhoven, 14 oktober 2009 - De gebroeders van de Kerkhof hebben de nieuwe vestiging van Beter Horen aan de Aalsterweg 67a in Eindhoven officieel geopend. Oud-voetballers Rene en Willy van de Kerkhof, vaste klant bij Beter Horen in Eindhoven, openden de vestiging die is opgezet volgens het nieuwe winkelconcept. 'Met het nieuwe winkelconcept wil Beter Horen een bezoek aan een hoorwinkel laagdrempelig maken. Iedereen moet zomaar kunnen binnenstappen', aldus Peter Peters, CEO van Beter Horen.

Nieuw concept
In de nieuwe winkels van Beter Horen staat transparantie centraal. Een open winkelinrichting, met veel mogelijkheden om de producten te bekijken, maakt de hoorwinkel laagdrempelig. Met de belevingswand is het mogelijk om de producten uit te proberen. Uiteraard kan de consument naar wens advies inwinnen. Het medische tintje is bij de nieuwe winkels weggelaten. Uit onderzoek bij een proefwinkel in Verona (Italië) is gebleken dat de bezoekers zich meer betrokken voelen bij de hoorwinkel wanneer deze daadwerkelijk als winkel is ingericht. In de winkel is een aparte ruimte voor consult bij de audicien. De nieuwe hoorwinkel moet bereikbaar en begrijpelijk zijn voor iedereen.

Hoorproblemen in Nederland
In Nederland hebben anderhalf miljoen mensen moeite met horen. Dat betekent dat één op de tien Nederlanders leeft met slechthorendheid. Van deze anderhalf miljoen mensen draagt ongeveer een derde een hoortoestel. Daarnaast neemt gehoorbeschadiging c.q. slechthorendheid onder jongeren toe en hebben babyboomers de leeftijd bereikt waarop ouderdoms-slechthorendheid een rol gaat spelen.

Over Beter Horen
Beter Horen is met 225 verkooplocaties en meer dan 600 medewerkers de grootste audicienketen van Nederland. Dankzij het grote aantal winkels zit er altijd een vestiging in de buurt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doesburg. Marktleider Beter Horen heeft in Nederland een innoverende rol op het gebied van hooroplossingen en wil zich de komende jaren blijven concentreren op gehoorproblemen, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Beter Horen geeft advies ten aanzien van preventie en van licht tot sterk gehoorverlies. Sinds 2001 maakt Beter Horen onderdeel uit van de Amplifon-groep, wereldmarktleider op het gebied van hooroplossingen. De Amplifon-Groep is sinds 27 november 2001 genoteerd aan de Milan Stock Exchange en heeft naast Nederland ook vestigingen in Italië, Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Egypte, Hongarije en Duitsland.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,