Ingezonden persbericht


Persbericht

Netivity ontwikkelt uitgebreide e-books website voor Selexyz SelexyzEbooks.nl brengt opmars digitale boek een stap verder

Zwolle, 14 oktober 2009 - Netivity, specialist in functioneel ontwerp en technische realisatie van webtoepassingen, heeft de nieuwe website SelexyzEbook.nl ontwikkeld die eind augustus werd gelanceerd. Selexyz, onderdeel van Boekhandels Groep Nederland (BGN) en de eerste aanbieder van (digitale) boeken in Nederland, riep de hulp van Netivity in om de online verkoop van digitale boeken verder uit te kunnen breiden. Het resultaat: een compleet nieuwe website met ruim 50.000 e-books, goede zoekfunctionaliteit en uitgebreide informatievoorziening.

Het e-book, oftewel de digitale variant van het conventionele boek, is laatste tijd sterk in opmars. Deze digitale boeken zijn tegen betaling te downloaden via de website van Selexyz. Het e-books-concept van Selexyz bestond eerder al in uiterst eenvoudige vorm, maar sinds kort is het aanbod uitgebreid met 3000 Nederlandstalige titels. Paul Alberts, projectleider bij BGN, vertelt: "De website is eind augustus van dit jaar live gegaan en we zijn erg tevreden over het totale proces."

"Toen we besloten om onze E-commerce activiteiten via SelexyzEbooks.nl uit te breiden zijn we op zoek gegaan naar een goede webbouwer die aan onze eisen voldeed. Netivity kwam van alle leveranciers als beste uit de bus", aldus Alberts. "Daar waar anderen vaak alleen standaard pakketten bieden, is flexibiliteit de grote kracht van Netivity. Ze bezitten het vermogen om op een snelle en pragmatische manier een integratieproces van verschillende leveranciers uit te voeren." Eerder dit jaar heeft Netivity al de nieuwe website www.selexyz.nl opgeleverd. Tijdens dit project heeft de Zwolse organisatie een website gebouwd welke is geïntegreerd met de backoffice systemen van BGN. Integratie van de klant en product uit de bestaande systemen was tijdens dit project de grote uitdaging.

Selexyz is zeer tevreden over de huidige samenwerking. "Netivity kan goed en snel schakelen; wijzigingen in onze website konden te allen tijden worden doorgevoerd. De organisatie is bovendien laagdrempelig en wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is binnen zo'n omvangrijk project, is dat alle deadlines zijn gehaald!", aldus Alberts "Voor de toekomst hopen we op een voortgaande samenwerking met betrekking tot dit soort toepassingen. We zullen namelijk door blijven gaan met de uitbreiding van onze E-commerce activiteiten en Netivity kan hierbij een grote rol spelen."

Dick Hammer, directeur Netivity: "Voor ons was dit project met name technisch gezien een uitdaging vanwege de integratiewensen met de leveranciers als wel de eigen backoffice van Selexyz met betrekking tot zowel de nieuwe website SelexyzEbooks.nl als de website selexyz.nl Dit is gelukt naar volle tevredenheid van beide partijen!"

Contactgegevens Netivity:
Netivity C&IS - Vestiging Zwolle
Punterweg 10
8042 PB Zwolle
+31 (0)38 580 1000
info@netivity.nl
www.netivity.nl

Over Netivity
Netivity Consultancy & Internet Services is een jong en dynamisch bedrijf dat sinds 1999 bestaat. Met een team van specialisten op verschillende gebieden biedt Netivity betrouwbare en innovatieve internetoplossingen. Hierin zijn verschillende opties mogelijk; bijvoorbeeld websites, webshops en digitale nieuwsbrieven. Netivity profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Wij bouwen applicaties door middel van maatwerkontwikkeling, de inzet van standaardmodules en -componenten en koppelingen met bestaande of nieuwe software. Netivity biedt bedrijfskritische ICT-oplossingen, met als doel waardetoevoeging voor de klanten. Na analyse van complexe vraagstukken in diverse markten worden die vervolgens vertaald naar gebruiksvriendelijke en krachtige software. Naast softwareoplossingen en producten biedt Netivity diverse diensten op het gebied van internettechnologie, zoals consultancy, design, implementatie en training & support. Voor meer informatie: www.netivity.nl

Over Selexyz
Selexyz is onderdeel van Boekhandels Groep Nederland (BGN) en is in Nederland marktleider in de verkoop van boeken. Selexyz verkoopt aan consumenten en studenten via winkels en het internet. Daarnaast verzorgt de organisatie een aantal diensten voor de zakelijke markt. Tenslotte verlenen centrale afdelingen ondersteuning op het gebied van inkoop- en marketingactiviteiten, distributie, automatisering, internet, administratie en human resources. Bij Selexyz werken - afhankelijk van het seizoen - tussen de 800 en 1000 medewerkers die met veel plezier, ieder in hun eigen team, klanten behulpzaam zijn bij het maken van een keuze uit het enorme assortiment boeken, abonnementen en aanverwante producten. Voor meer informatie: www.selexyz.nl