Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Groene Woud krijgt coördinator Recreatie

Vanaf 1 oktober is in Het Groene Woud een nieuwe coördinator Recreatieve ontwikkelingen werkzaam die uit naam van Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant deze rol gaat uitvoeren. Provincie Noord-Brabant stelt hiervoor subsidie beschikbaar.

Toeristisch beleid
Nu voor Het Groene Woud een algemene koers door de Streekraad is uitgezet, wordt het tijd voor een vertaalslag naar specifiek toeristisch beleid en concrete plannen voor de sector. Dit om ondernemers, gemeenten en toeristische organisaties te stimuleren met elkaar samen te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van het gebied. Een eerste aanzet wordt gedaan in de ontwikkeling van een wandelknooppuntennetwerk, waarin gemeenten, ondernemers en VVV gezamenlijk optrekken.

Uitvoering bij Regio-VVV Meierij en Noordoost-Brabant

De rol van coördinator wordt namens de Regio-VVV Meierij en Noordoost-Brabant uitgevoerd door Désiré van Laarhoven uit Liempde; voor velen al een bekend gezicht in de regio. Désiré zal gedurende twee dagen in de week (dinsdag en donderdag) op het Streekhuis in Liempde bereikbaar zijn. Daarnaast is zij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 77 59 19 of via d.van.laarhoven@regio-vvv.nl.

Steun
"Vanuit de toeristische sector klinkt al lang de roep naar afstemming en coördinatie. Er wordt ontzettend veel opgepakt en dat is maar goed ook. Maar weten van elkaar wie wat doet, komt wel ten goede aan een solide ontwikkeling van Het Groene Woud", aldus Rein de Laat, algemeen directeur van de Regio-VVV Meierij en Noordoost-Brabant. "Vandaar dat onze organisatie het voortouw heeft genomen om te komen tot een coördinator die overheden, ondernemers, toeristische organisaties en alle andere belanghebbende partijen op een structurele basis bij elkaar moet brengen en houden! En die natuurlijk projecten gaat initiëren. En dat wordt ook door de Provincie erkend, die hiervoor de subsidie ter beschikking heeft gesteld."

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (