15 000 aansla

gbiljetten onroerende voorheffing dubbel verzonden

14/10/2009 13:01

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Vlaamse Belastingdienst is op 27 juli 2009 gestart met de verzending van 2,6 miljoen aanslagbiljetten onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2009.

Als gevolg van een menselijke fout tijdens het drukproces van de aanslagbiljetten, zijn - ondanks de doorgedreven kwaliteitscontroles - 15 000 aanslagbiljetten tweemaal gedrukt en verstuurd. Hierdoor hebben belastingplichtigen zowel eind vorige week als begin deze week een identiek aanslagbiljet ontvangen. Voor de belastingplichtige heeft dit echter geen verdere gevolgen: het tweede aanslagbiljet valt immers te beschouwen als een kopie. Hij moet dan ook geen twee keer de onroerende voorheffing betalen.

Het Agentschap Vlaamse Belastingdienst wil zich alvast verontschuldigen voor deze fout en het ongemak dat ermee gepaard gaat. Hiertoe zal het elke betrokkene tijdens de komende weken ook persoonlijk aanschrijven.

Belastingplichtigen die meer informatie wensen, kunnen intussen op weekdagen tussen 9 en 19 uur terecht bij de Vlaamse Belastinglijn op het gratis nummer 078/15.30.15.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel