Ingezonden persbericht


Misco Nederland reikt Supply Chain Awards 2009 uit

Duidelijk betere prestaties van fabrikanten en distributeurs ten opzichte van 2008

Amstelveen, 13 oktober 2009 - Misco Nederland, leverancier van computers, software, randapparatuur en supplies, heeft alweer voor het zevende achtereenvolgende jaar de best presterende fabrikanten en distributeurs van Nederland bekroond met de Misco Supply Chain Award. Dit jaar behalen de fabrikanten - in alle groepen - een duidelijk betere score dan in 2008.

Misco kent deze bekroningen toe op basis van de prestaties van de belangrijkste fabrikanten en distributeurs in het toeleveringskanaal. Deze prestaties worden gemeten volgens een methode die acht jaar geleden in samenwerking met Universiteit Nyenrode is ontwikkeld. De methode richt zich op factoren die belangrijk zijn binnen een toeleveringsketen zoals snelheid, informatie, bereikbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en kosten.

"Met name de fabrikanten die vorig jaar wat minder presteerden doen het dit jaar beter. Als rode draad zien we dat distributeurs en fabrikanten die een duidelijke strategische keuze hebben gemaakt én daar ook aan vast houden, het beter doen", zegt Rob Slot, general manager van Misco Nederland. "Wat ook opvalt is dat zowel de distributeurs als de fabrikanten betere scores hebben gehaald voor de afhandeling van retouren. Dit is een goede ontwikkeling, want in deze tijd is kwaliteit erg belangrijk. Verder is de informatieverstrekking over levertijden verbeterd. Daar staat tegenover dat de totale omloopsnelheid van de order verslechterd is. De levertijden lopen op, waarschijnlijk door de toegenomen druk om de voorraden zo klein mogelijk te houden. Opmerkelijk is dat in de categorie 'Hardware' dit jaar de verschillen tussen de nummers 2 t/m 7 heel erg klein zijn."

De breed georiënteerde distributeurs hebben met een cijfer 6,9 duidelijk beter gepresteerd vergeleken met de score van 6,3 in 2008. De gespecialiseerde distributeurs hebben het echter iets minder gedaan, met een daling van 6,0 naar 5,9. De score van de fabrikanten ging met 0,1 iets omhoog, van 6,5 naar 6,6.

Slot: "Verder is de perceptiemeting bij startende verkopers duidelijk verbeterd. Die meting bleef vorig jaar behoorlijk achter. Dat is kennelijk een duidelijk signaal geweest want er is nu iets aan gedaan, en met succes! Minder gaat het met de proactieve houding van fabrikanten met betrekking tot goede deals, al zien we hier grote verschillen tussen de merken."

Nieuwe Misco Award
Dit jaar kent Micro voor het eerst een award toe voor de beste contactpersoon bij fabrikanten. Dit naar aanleiding van vele verzoeken uit de markt.

Winnaars Misco Supply Chain Awards 2009
Misco heeft de volgende Awards toegekend:

In de categorie 'Fabrikanten' werden vijf Awards uitgereikt. De felbegeerde Award 'Beste in hardware' werd dit jaar uitgereikt aan Acer, terwijl Symantec net als vorig jaar de Award 'Beste in software' mee naar huis mocht nemen. Netgear ('Beste in netwerk- en datacomproducten') en HP Supplies ('Beste in overige producten') wisten een Award in de wacht te slepen, terwijl de Award voor de 'Beste in randapparatuur' ging naar Logitech die zijn winnende positie van vorig jaar wist te behouden.

In de categorie 'Distributeurs', waar twee Awards werden uitgereikt, werd de Award voor 'Beste gespecialiseerde distributeur' wederom overhandigd aan BAS Distributie en ook de Award voor 'Beste broadline distributeur' ging weer naar de nummer één van vorig jaar: Ingram Micro.

HP Printing wist de Award voor de beste marketing actie in de wacht te slepen, voor de '2 voor 1' printing campagne. De Award voor de beste contactpersoon bij distributeurs ging net als in 2008 naar Sebastiaan van Wamelen van Ingram Micro. De Award voor de beste contactpersoon bij fabrikanten - dit jaar voor het eerst uitgereikt - ging naar Markwin Plomp van Symantec.

Misco (Microcomputers Supplies Company).
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in zijn categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. In Frankrijk werd recent WStore/Inmac overgenomen. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985. In Noord-Amerika en Canada is Systemax actief onder de namen: TigerDirect; CompUSA en CircuitCity.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen, multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant­tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 100 medewerkers.Ingezonden persbericht